Sponser Statoil-ansatte med kaffe

Pressemelding - 9 mai, 2014
Når Statoil truer med å fjerne gratis kaffe for ansatte, stiller Greenpeace opp med gratis morgenkaffe fra Tim Wendelboe. Greenpeace oppfordrer Statoil-ansatte til å kreve at selskapet heller kutter ut dyre og miljøskadelige prosjekter.

Fredag morgen kunne Statoil-ansatte ved hovedkontoret i Stavanger få seg en gratis kopp kaffe på vei inn – sammen med en oppfordring fra Greenpeace om å bruke sin stemme på generalforsamlingen til å skape et nytt, grønt Statoil. X Greenpeace-aktivister var på plass fra kl. Xx for å skjenke kaffe og snakke med Statoil-ansatte idet de kom på jobb.

- Statoil vurderer å kutte gratis kaffe til sine ansatte, men tar seg råd til dyre og miljøødeleggende prosjekter som tjæresandprosjektet i Canada og å bore i Arktis. Dette er olje jorda ikke har råd til at vi brenner, og den vil være fullstendig verdiløs dersom verden blir enige om et globalt klimaregime, sier Martin Norman, klimarådgiver i Greenpeace.

På koppene er det klistret et klart budskap: «New day, new possibilities, New Statoil».Greenpeace er i Stavanger i forkant av Statoils generalforsamling 14. mai, og vil dele ut kaffe til Statoil-ansatte også neste uke. Kaffen kommer fra Tim Wendelboe, som peker på at klimaendringene får konsekvenser for våre kaffevaner:

- Kaffeproduksjonen vi kjenner i dag får stadig større utfordringer og kaffeplantene lider mer og mer av sykdommer som skyldes klimaendringer. Utvinning av olje fra tjæresand bidrar til klimaendringer, ødelegger naturmangfold og påvirker hverdagen til alle som dyrker kaffe i hele verden, så vel som hele verdens befolkning. Utvinning av tjæresand i Canada kommer aldri til å bli miljømessig bærekraftig og bør stoppes umiddelbart, sier Tim Wendelboe.

Greenpeace har levert inn to forslag som skal behandles av generalforsamlingen; et forslag om at Statoil må følge norsk miljøstandard i utlandet, og dermed ikke bore i isdekte, arktiske områder, samt et forslag sammen med WWF, om å trekke Statoil ut av det omstridte, kanadiske tjæresand-prosjektet.

Kontakt:
Martin Norman, klimarådgiver i Greenpeace (i Stavanger), tlf 958 04 950
Åshild Lappegård Lahn, kommunikasjonsansvarlig (i Stavanger), tlf 977 10 530

Du kan gå inn på www.NewStatoil.com for å finne ut mer.