LEGO avslutter 50 år med oljesamarbeid etter massivt press

Pressemelding - 9 oktober, 2014
I dag morges slapp LEGO en pressemelding som avslører at de avslutter reklamesamarbeidet med oljegiganten Shell etter massivt press, som følge av en Greenpeacekampanje.

LEGO dropper Shell

Avgjørelsen kommer bare en måned etter at Shell proklamerte at de nok en gang vil opp til Arktis for å bore. Leketøysprodusenten har policyer på at de ønsker å overlate en sunn klode til de neste generasjonene.

- Dette er en fantastisk seier for Arktis. Nå kan ikke Shell lenger bruke LEGO til å grønnvaske sin egen virksomhet. Nå forventer vi at Shell forsvinner fra legoklossene, at Shell-stasjonen i Legoland legges ned, og på den måten også bort fra barn sitt bilde av hva som er bærekraftig virksomhet. Èn million mennesker ga LEGO klar beskjed om å avslutte grønnvaskingen av skitten oljeboring i Arktis, og LEGO lyttet, sier Erlend Tellnes, leder for Arktiskampanjen for Greenpeace i Norge
- Også Statoil benytter seg av denne typen grønnvasking blant annet gjennom realfagskonkurransen Lego Legue. Her har vi et ekstra ansvar fremover. Vi må ikke la oljeindustrien fortsette å betale fantastiske prosjekter som kulturarrangementer, sport og leketøy, kun for å sminke over konsekvensene av Arktisk boring. Kan et kjempekonsern som LEGO snu, kan alle snu og stenge oljeindustrien ute, sier Tellnes

Bilder fra diverse LEGO-aksjoner og -aktiviteter finnes her.

Pressemelding fra LEGO finnes her.

For flere kommentarer eller bakgrunnsinformasjon ta kontakt med leder for Arktiskampanjen for Greenpeace i Norge, Erlend Tellnes (tlf: 993 73 403) eller kommunikasjonsassistent Tale Ellingvåg, (tlf: 924 40 683).