Norsk oljebransje har rigget seg selv for solnedgangen

Pressemelding - 5 mars, 2015
- Årets årskonferanse for Norsk olje og gass fremstår som et gigantisk krisemøte og det kan de utelukkende takke seg selv for, sier leder for Greenpeace i Norge Truls Gulowsen.

Norsk oljebransje har rigget seg selv for solnedgangen

 -       Bransjens svar når verdens fossillager minker har vært mer fossil energi, fra dyre og utilgjengelige områder som Barentshavet i Arktis. Det er feil svar.

Oljebransjen samler seg i dag på Plaza Hotel i Oslo sentrum. Årets tema for konferansen er «Brytningstid». Fallet i oljeprisen har ført til en bønn fra oljebransjen om nye leteområder og subsidier.

-       Oljekrisen er en varslet krise og oljebransjen har ikke gjort noe for å begynne omstillingsprosessen til en grønnere fremtid tidsnok. Det er vanskelig å føle sympati for en bransje som har tjent seg styrtrik, men likevel utviser en fraværende evne til å klare omstilling uten å skrike etter hjelp fra politikerne, sier Gulowsen.

Han mener oljebransjen bevisst har fortsatt å investere enorme summer i dyre prosjekter som aldri vil bli drivverdige, hverken økonomisk eller miljømessig.

-       Oljeselskapene har nektet å se utviklingen som skjer rundt dem og har rigget seg selv for solnedgangen. I dag er det viktig at Erna Solberg står ved sitt tidligere budskap om at tiden for grønn omstilling er nå og ikke senere, sier Gulowsen.