Verdens største forsikringsselskap kutter kullet!

Pressemelding - 24 november, 2015
Allianz selger seg ut av kull for 37 milliarder kroner, med samme kriterier som Oljefondet.
- Da vi klarte å få politikerne til å vedta at Oljefondet skulle trekke seg ut av kull, sa alle at symboleffekten var ikke-eksisterende. Nå har verdens største forsikringsselskap vedtatt et kullkutt med det som ser ut til å være de samme uttrekkskriteriene som norske politikere har vedtatt for Oljefondet, sier energi- og klimaansvarlig for Greenpeace, Martin Norman.

Forsikrings- og finansselskapet Allianz annonserte i dag morges at selskapet ikke lenger skal investere i selskaper som får mer enn 30 prosent av inntektene sine fra kull. Det samme gjelder kraftselskaper som har mer enn 30 prosent kull i energimiksen. Uttrekket er på 4 milliarder euro, drøyt 37 milliarder kroner, og er dermed historiens nest største etter Oljefondets deinvestering som vil ende på rundt 60-70 milliarder kroner.

- Det er utrolig gledelig de største aktørene har forstått at kullet tids er forbi. Nå finnes det ikke lenger noen grunn for mindre aktører og norske finansinstitusjoner til å ikke få opp farten med å rense porteføljene sine for verdens mest klimaskadelige energiform, sier Norman.

For flere kommentarer ta kontakt med:
Martin Norman (95804950)
Johan Hammerstrøm (41691523)