Greenpeace lanserer Arktis-kampanje fra Rio

Pressemelding - 21 juni, 2012
21.06.2012: På årets lengste dag lanserer Greenpeace i dag en global kampanje for å beskytte Arktis. Kampanjen blir lansert i Rio, og har støtte fra en imponerende liste av kjente personer fra kultur- og næringsliv over hele verden.

Mange kjente personligheter støtter kampanjen

- Arktis er en av klodens vakreste og siste urørte regioner, men er nå stekt truet. Flere land og selskaper ønsker å åpne regionen for oljeboring og industrielt fiske, og dermed gjøre mot Arktis det vi mennesker har gjort mot resten av vår sårbare planet. Det er galskap at vi er villige til å gå til klodens mest ekstreme ytterpunkter for å utvinne de siste oljedråpene, samtidig som våre beste forskere forteller oss at vi må slutte med fossile brensel for å kunne gi våre barn en trygg framtid. På ett eller annet punkt må man ta stilling. Jeg mener det er her og nå og at stedet er Arktis, sa Paul McCartney i forbindelse med lanseringen av kampanjen.

I tillegg til Paul McCartney har blant annet også Penelope Cruz, Robert Redford, Sir Richard Branson, Pedro Almodovar, Thom Yorke, Emily Blunt, Baaba Maal, Lucy Lawless, Javier Bardem, Dev Patel fra Slumdog Millionaire og flere av Kinas mest kjente musikere signert oppropet om å beskytte Arktis.

- Arktis er en av de siste unike og intakte stedene på Jorden, og er nå akutt truet av oljevirksomhet. Storskala oljevirksomhet kan ødelegge Arktis renhet for alltid, og truer selve eksistensgrunnlaget for flere arktiske urfolk. Uten våre tradisjonelle levevis, i våre tradisjonelle naturmiljøer, har vi ingen framtid, sier Rodion Sulyandziga fra Udega-folket, 1. visepresident i det russiske urfolksnettverket RAIPON.

Kampanjen arbeider for et internasjonalt forbud mot oljeboring og destruktivt fiske i Polhavet. Når den beskyttende isen smelter må den erstattes av lovgivning som setter miljøet i forsetet.

Les mer om kampanjen og hjelp oss å redde Arktis www.SaveTheArctic.org