Stort savn etter at vår venn og kollega tragisk omkom i Brasil

Pressemelding - 18 oktober, 2017
Det er med stor sorg vi bekrefter at vår nære venn og kollega, svenske Carolina Nyberg-Steiser, 29 år, fra Greenpeace i Stockholm har omkommet i en tragisk flyulykke utenfor Manaus i Amazonas, Brasil.

Bilde av Carolina Nyberg-Steiser på jobb for Greenpeace

Carolina var passasjer i et amfibiefly som krasjet ved landing på elven Rio Negro ved byen Manaus, hovedstaden i delstaten Amazonas. Det finnes ingen bekreftet informasjon om årsaken til ulykken. Flyet krasjet tirsdag kl 11.50 brasiliansk tid (18.50 norsk tid).

Carolina var på besøk ved vårt brasilianske kontor for å treffe kollegaer og for å lære mer om deres kampanje for å beskytte regnskogen i Amazonas. Hun skulle gjennomføre en flytur over regionen for å se naturen og naturødeleggelsene i området med egne øyne, som del av forberedelser til nye prosjekter for å bevare regnskogen.

Tre øvrige passasjerer fra Greenpeace Brasil og piloten overlevde ulykken og er nå på sykehus, men kun med lettere skader.

Carolina jobbet på Greenpeace-kontoret i Stockholm, men arbeidet også tett med alle oss på kontoret i Oslo.

Familien til Carolina er orientert om ulykken. Av respekt for Carolinas familie, og før vi har fått bekreftet flere detaljer rundt ulykken, så ønsker vi ikke å kommentere mer.

Carolina er dypt savnet av oss alle, og våre tanker går til hennes familie.Truls Gulowsen

Leder i Greenpeace Norge

 

Kontakt:

Aud Hegli Nordø

Kommunikasjonssjef i Greenpeace Norge

41470649