Greenpeace forlanger Riis-Johansen på banen om tjæresand

Pressemelding - 12 mai, 2009
Greenpeace informasjonsturné om Statoils tjæresandsatsing i Canada har nå kommet til Olje- og energidepartementet. Aktivistene krever at olje- og energiministeren tar ansvar, og informerer i dag de ansatte om tjæresandutvinningens klima- og miljøkonsekvenser.

Aktivister fra Greenpeace deler ut informasjon om tjæresand utenfor Olje- og energidepartementet.

- Det er forkastelig at et norsk statseid selskap går inn i et så miljø- og klimaskadelig prosjekt som tjæresandutvinning i Canada. Når Norge samtidig forsøker å spille en rolle på den internasjonale arena i forbindelse med klimaforhandlinger er det rett og slett dobbeltmoralsk, sier Martin Norman i Greenpeace.
 
I april uttalte olje- og energiminister Terje Riis-Johansen at det er betydelige miljøutfordringer forbundet med tjæresandprosjektet til Statoil. Miljøvernminister Erik Solheim sa under SVs landsmøte at han har vært kritisk til dette prosjektet hele veien.

På Statoils generalforsamling 19. mai  skal det stemmes over om Statoil fortsatt skal være involvert i tjæresandutvinning.

- Det er på høy tid at Statoils største eier tar ansvar og gir klar beskjed om at også Statoil må følge regjeringens klimapolitikk, sier Martin Norman i Greenpeace.  

Les mer her

Other contacts:

Martin Norman, kampanjeleder i Greenpeace, tel. 95804950
Bente Myhre Haast, kommunikasjonssjef, tel. 48297274