Er en helt fornybar verden mulig?

Publikasjon - 21 september, 2015
I dag slipper vi vårt nye energi-scenario, Energy [R]evolution. Den sier at ja, ikke bare er en 100% fornybar verden innen 2050 mulig, det vil også være lønnsomt og ansette flere enn energisektoren gjør i dag. Det vi før trodde var en utopi, ser vi nå at er en mulighet. Våre energiscenarier er alltid blant de mest presise når det kommer til å spå framtiden, og de er godt kjent for å være blant de grundigste på markedet.

Energy [R]evolution rpporten sier at, ikke bare er en 100% fornybar verden innen 2050 mulig, det vil også være lønnsomt.

Da er det spennende å vite at Energy [R]evolution viser at om vi vil, kan solenergi alene innen 2050 ansette like mange som kullindustrien gjør i dag globalt. 7,8 millioner mennesker kan ha fått vindkraftjobber i samme periode. Det er flere enn olje- og gassindustrien ansetter til sammen i dag!

Og det er ikke sånn at vi kommer til å bli blakke av dette. Jo, visst er det en dyr affære å endre hvordan verden fungerer. Faktisk kommer det nok til å koste omtrent 1 trillion amerikanske dollar i året fram til 2050. Men, så er det sånn at vi kommer til å tjene mer på å gjøre det enn å fortsette som før. Vi kommer til å spare over 1,07 trillioner dollar i året på å ikke måtte kjøpe drivstoff.

Det er klart det er skummelt for olje- og gasslobbyen å høre at ikke bare er det mulig for verden å skille seg fra dem, det er nok det klokeste vi gjør. Ikke bare for klima og miljø men også for økonomi og sysselsetting. De kjemper allerede hardt for at vi ikke skal vinne.

Da er det viktig at vi fortsetter å addressere de som addresseres bør. Om femten år kan antall arbeidsplasser i energisektoren i Europa være doblet, og 85 prosent av disse vil være i fornybar-industrien. Det er ikke lenger noen økonomiske eller teknologiske hindre som stopper oss. Norge må være med på denne bølgen, men da trenger vi en politisk ledelse som tør å proioritere vekk fossil for å fremme fornybar. Her kan vi ikke få i pose og sekk.

Så, om vi tror Energy [R]evolution får like rett som den har fått tidligere, bør det gå noen alarmer hos oljelobbyen i dag.

 

Energy Revolution 2015 Full Report

Energy Revolution 2015 Executive Summary

Energy Revolution 2015 Key Messages