11 octombrie - Global Frackdown - vei fi acolo?

Articol principal - octombrie 8, 2014
Sâmbătă, 11 octombrie 2014, va avea loc evenimentul mondial împotriva gazelor de șist „Global Frackdown”. Greenpeace România va organiza o acțiune de solidaritate, un protest pașnic, autorizat, în Piața Universității, în Parcul Colțea, derulat între orele 16 și 19. Vino cu mesajul tău împotriva gazelor de șist.

Sâmbătă, 11 octombrie 2014, va avea loc evenimentul mondial împotriva gazelor de șist „Global Frackdown”. (www.globalfrackdown.org)

Greenpeace România va organiza o acțiune de solidaritate, un protest pașnic, autorizat, în Piața Universității, în Parcul Colțea, derulat între orele 16 și 19.

Participanții vor afișa mesaje împotriva fracturării hidraulice și în favoarea energiei regenerabile.

La eveniment poate participa orice persoană care dorește un mediu curat, fără amenințarea pericolelor pe care le presupune fracturarea hidraulică.

Evenimentul are loc în sute de orașe din toată lumea și în cadrul comunităților amenințate de exploatarea gazelor de șist.

Primul eveniment Global Frackdown a avut loc în septembrie 2012 și a reunit 200 de comunități din peste 20 de țări în acțiuni de combatere a folosirii fracturării hidraulice. Al doilea eveniment a avut loc în octombrie 2013, a fost chiar mai amplu, reunind 250 de activități în 30 de țări de pe  șase continente. Mișcarea de mobilizare continuă să crească.

Global Frackdown reunește cetățeni preocupați de protecția mediului din toată lumea, timp de o zi, pe 11 octombrie 2014, pentru a transmite oficialilor aleși de pe tot cuprinsul globului că oamenii își doresc un viitor cu energie curată, regenerabilă, nu combustibili fosili, poluanți.

 

Subiecte