Deversări iresposabile la Lugoj

Articol principal - octombrie 25, 2011
Lunar, primim zeci de sesizări din partea cetățenilor care ne semnalează diferite probleme locale de mediu, asupra cărora intervenim.

În luna iunie a acestui an, echipa Greenpeace România a primit o sesizare din partea locuitorilor din Lugoj, județul Timiș, în legătură cu deversarea apelor uzate menajere și industriale din canalizarea orașului direct în apele râului Timiș fără a fi trecute prin stația de epurare, din cauza unor lucrări de modernizare a acesteia.

Greenpeace a sesizat Garda de Mediu și a solicitat efectuarea unui control pe teren și aplicarea eventualelor sancțiuni care se impun. În paralel, Greenpeace a solicitat Direcției Apelor – Banat măsurătorile referitoare la calitatea apelor în zona oraşului Lugoj.

În consecință, Garda de Mediu Timiș a aplicat un avertisment Municipiului Lugoj şi societăţii Meridian 22 Lugoj, operatorul economic care furniza serviciile de canalizare și alimentare cu apă. Această societate a fost amendată cu 20.000 lei. De asemenea, au fost dispuse măsuri cu termene pentru remedierea situației.

În prezent, Greenpeace România monitorizează situația.

Datorită ție ne putem implica și în problemele locale de mediu! Donează 1 euro !

Subiecte