Greenpeace cere companiilor Nike și Adidas să elimine substanțele toxice din lanțurile de producție

Comunicat de presă - iulie 28, 2011
70% din râurile, lacurile și rezervoarele Chinei sunt afectate de poluarea apei, iar industria de îmbrăcăminte înrăutățește situația deversând substanțe chimice periculoase în ape. 30 de miliarde de tone de ape reziduale sunt deversate în râul Yangtze anual, eliberând substanțe chimice periculoase în apa de băut „potabilă” pentru cei 20 de milioane de locuitori din Shanghai.

Acești doi tineri suporteri din Manila s-au alăturat apelului pentru un viitor fără substanțe toxice, iar acum avem o veste bună pentru ei: Puma promite să renunțe complet la substanțele toxice.

70% din râurile, lacurile și rezervoarele Chinei sunt afectate de poluarea apei, iar industria de îmbrăcăminte înrăutățește situația deversând substanțe chimice periculoase în ape. Alegerile noastre în materie de îmbrăcăminte oferă putere companiilor precum Nike și Adidas. Acum, aceste companii trebuie să se folosească de această putere în folosul binelui și să ajute la promovarea unui viitor fără substanțe toxice. Aceste companii trebuie să lucreze împreună cu furnizorii lor pentru a elimina folosirea și deversarea tuturor substanțelor chimice periculoase din lanțurile de aprovizionare și din produse. Aceste mărci pot ajuta la „detoxifierea” echipamentelor sportive, a apei și a viitorului nostru.

Greenpeace solicită directorilor companiilor Nike și Adidas:

„Dacă nimic nu este imposibil, atunci lucrați împreună cu furnizorii voștri pentru eliminarea tuturor substanțelor chimice din lanțul de aprovizionare și din produse. Trebuie să vă asumați responsabilitatea pentru substanțele chimice și periculoase utilizate și evacuate în mediul înconjurător în timpul proceselor de producție. Lumea are nevoie de campioni pentru un viitor fără substanțe toxice. JUST DO IT”

Semnează aici scrisoarea către directorii companiilor Nike și Adidas

Update:

#Puma se detoxifică: Puma, compania de îmbrăcăminte sport, a anunțat pe 25 iulie, în urma presiunilor Greenpeace, că își asumă angajamentul de a elimina substanțele chimice periculoase din lanțul său de producție și aprovizionare la nivel global până în 2020. Această măsură clasează compania pe primul loc în cursa pentru un viitor non-toxic, față de competitorii Nike și Adidas. Pentru a oferi transparență, Puma va revizui anual acest plan.

Subiecte