O campanie care ne vizează pe toți

Articol principal - noiembrie 12, 2012
Te pregăteşti să ieşi in oraş. Primul lucru pe care trebuie să il faci, este să te decizi cu ce te îmbraci, corect? Postare pe blog de Q'orianka Kilcher

concert detox

Te decizi cum anume să arăţi, te priveşti în oglindă, (poate îţi schimbi ţinuta si te priveşti în oglindă de mai multe ori…) şi în cele din urmă eşti gata. Facem acelaşi lucru şi când mergem la cumpărături – noi decidem. În calitate de consumatori, noi putem influenţa, într-o anumită măsură, ce haine se vând și modul în care acestea sunt făcute, dar adevăratele schimbări se produc atunci când ne implicăm în calitate de cetăţeni și activişti.

Chiar acum, rezervele de apă ale lumii sunt otrăvite de produse chimice periculoase provenind din surse industriale. Una dintre principalele surse ale acestei poluări este industria textilă, care folosește mai multe substanțe chimice pentru a confecționa hainele pe care le purtăm.

Campania Detox este axată pe responsabilizarea brandurilor de top în materie de îmbrăcăminte în privinţa produselor pe care atât companiile, cât şi furnizorii lor, le produc, dar şi pentru susţinerea ideii de modă fără poluare. La fel ca şi Greenpeace, cred cu entuziasm faptul că hainele pe care le purtăm nu ar trebui să ne coste sănătatea mediului înconjurător.

În cele din urmă, există unele lucruri de care toți avem nevoie pentru supraviețuirea noastră pe această planetă frumoasă, inclusiv un mediu înconjurător sănătos și apă curată! Deci, este esenţial ca noi toţi să ne exercităm puterea pe care o avem în calitate de consumatori şi să transmitem un semnal producătorilor de îmbrăcăminte că vremea ‘Modei Toxice’ a trecut.

Vinerea trecută la concertul meu de debut în Santa Monica, împreună cu colegii mei de trupă am purtat tatuaje temporare și tricouri cu sigla Detox pentru a susţine această campanie fantastică. Cel mai îmbucurător lucru a fost faptul că mulţi dintre fanii nostri şi-au imprimat unul dintre tatuajele temporare şi au urcat pe scenă alături de noi pentru a susţine o cauză unică: o lume fără substanţe toxice. ‘X’-ul din tatuajul ‘Detox’ pe care l-am purtat simbolizează in alfabetul chinezesc apa – o resursă prețioasă pe care o împărţim cu toții și de care depind viețile noastre, indiferent de locul în care trăim.

Alăturaţi-vă nouă:

Dacă şi tu crezi că moda nu ar trebui să polueze apa, atunci implică-te în campania Detox.

Q'orianka Kilcher este actriță, cântăreață și activistă americană. La începutul acestui an ea s-a alăturat activiştilor Greenpeace pe vasul Rainbow Warrior în Campania de protejare a Amazonului.

Articol publicat cu sprijinul voluntarei noastre, Ana R.

 

Subiecte