Modă fără poluare. În tendinţe la momentul acesta.

Articol principal - decembrie 7, 2012
Te gândeai la moda Zara pentru acest sezon? Poate aceste imagini te vor face să te gândești de două ori.

Este ceva serios dacă chiar şi manechinele ies din magazinele Zara protestând.

Zara are un mic secret toxic ... și este în haine. Anumite articole de îmbrăcăminte au fost testate într-un laborator independent și s-a constatat că acestea conțin substanțe chimice periculoase, dintre care unele se pot descompune şi deveni substanţe ce determină dereglări hormonale și cancer atunci când sunt eliberate în mediul înconjurător. E o treabă urâtă.

Sâmbăta trecută a fost o zi de shopping foarte plină, iar în peste 80 de orașe din întreaga lume cumpărătorii au fost serviţi cu plecări în masă ale „manchinelor” din magazinele Zara. La Istanbul, manechinele Zara s-au postat în stradă, în afara magazinului, în loc de locul lor obișnuit din fața magazinului - iar etichetele de preț avertizau cumpărătorii de substanțele chimice periculoase din hainele la modă.

O scenă similară a avut loc în orașe cum ar fi Bangkok, Buenos Aires, Praga și chiar pe una dintre bulevardele cele mai renumite din lume: Champs-Elysees din Paris. În capitala modei "manechinele" în haine Zara au ieșit sâmbătă în mulțimile aglomerate pentru a cere modă fără substanţe toxice, în timp ce în Germania simbolurile "Detox"  pot fi văzute în ferestrele magazinelor Zara din 23 de orașe.

La fiecare magazin managerii au fost rugaţi de către voluntarii Greenpeace să transmită cererile Greenpeace la sediul central. Unii manageri au fost mai dispuși decât alții, dar, în multe cazuri, personalul din magazinele Zara pare mult mai receptiv la noul apel de modă fără substanţe toxice decât directorii lor.

Zara poate face haine la modă și fără poluare. Îi provocăm să elimine substanțele chimice toxice din producția lor - ceea ce înseamnă că vor trebui să lucreze cu furnizorii lor, peste tot în lume, inclusiv în China. Și reputația modei toxice Zara nu este doar un trend pe Facebook și Twitter - dar și pe Weibo, unul dintre cele mai populare site-uri de social media din China.

Mai mult de 700 de voluntari Greenpeace s-au implicat în crearea revoltei "manechinelor" Zara în acest week-end în 20 de țări, și (în timp ce scriu acest lucru) aproape 300.000 de oameni au cerut deja dezintoxicarea Zara și eliminarea substanțelor chimice periculoase din moda lor. Acum, singura întrebare este când anume va reacționa la această tendință „fără toxice” cel mai mare retailer de haine din lume, care reacționează atât de rapid la schimbările din tendințele modei?

Postare pe blog de Laura Kenyon

Articol publicat cu ajutorul voluntarei noastre, Elisa

Subiecte