Ambasada SUA încearcă să convingă Comisia de Biosecuritate să accepte OMG

Pagină - octombrie 16, 2009
Cu ocazia unui eveniment pentru promovarea OMG desfășurat astăzi la Ambasada SUA, activişti Greenpeace oferă participanților din cadrul Parlamentului României, Guvernului Român și al Comisiei de Biosecuritate „pastile AntiCorp” ca remediu împotriva puterii corporatiste și anti OMG.

București, 19 iunie 2008 - Cu ocazia unui eveniment pentru promovarea OMG desfășurat astăzi la Ambasada SUA, activişti Greenpeace oferă participanților din cadrul Parlamentului României, Guvernului Român și al Comisiei de Biosecuritate "pastile AntiCorp" ca remediu împotriva puterii corporatiste și anti OMG.

"Este deja evident că industria OMG este în criză. După ce au recurs fără succes la amenințări, au mobilizat liga marilor arendași, politicieni și cercetători cu afinități pentru OMG și i-au plimbat prin Brazilia și Spania, astăzi încearcă să aibă lipici și la ultimii responsabili din România care pot salva țara de OMG. Le oferim acestora pastile speciale AntiCorp pentru a-i feri de spălarea creierului", a spus Gabriel Păun, Greenpeace România.

AntiCorp este un remediu de urgenţă pentru membrii Comisiei de Securitate Biologică si alţi factori de decizie afectaţi de "Bacillus Biotechnologicus". Acesta expune pacienţii unei influenţe puternice din partea companiilor agro-chimice atunci când vine vorba de aprobarea OMG (organisme modificate genetic). În cazuri de nesiguranţă ştiinţifică, AntiCorp oferă și un puternic stimulent pentru sistemul nervos central al membilor Comisiei. Produce o reamintire imediată a Principiului Precauţiei, ce evidenţiază importanţa protejării sănătăţii umane si a mediului.

AntiCorp este recomantat în perioada de erupţie a virusului de lobby corporatist. Aceste infecţii foarte periculoase produc deseori iluzii în care membrii Comisiei cred ca protejarea intereselor corporaţiilor transnaţionale înseamnă progres pentru România. Virusul provoacă o ceaţă mentală, pierderea judecăţii sănătoase şi a valorilor morale. Duce la intoleranţă faţă de conservarea ecosistemelor si biodiversităţii şi poate provoca moartea democraţiei, naturii şi alimentaţiei sănătoase. Pacienţii infectaţi acționează împotriva fermierilor, consumatorilor, a cercetătorilor independenţi si a mediului.  Cu AntiCorp se pot preveni atacurile de Monsantoză şi se poate proteja biodiversitatea, sănătatea şi suveranitatea alimentară în faţa controlului corporatist prin companiile de biotehnologii.

Companiile agrochimice susțin că OMG ar fi un instrument sigur, sustenabil si economic important in combaterea crizei alimentare şi a foametei. Această declarație este falsă. În realitate OMG produse prin tehnici riscante de inginerie genetică nu vor ajuta la diminuarea creșterii prețurilor alimentelor sau la eradicarea foametei și acesta este un fapt recunoscut de mai bine de 400 de lideri mondiali în agronomie care sunt parte din grupul Internațional de Evaluarea Științelor Agricole și Dezvoltarea Tehnologiei (IAASTD). Ingineria genetică este o opțiune scumpă și riscantă pentru fermieri și pune în pericol biodiversitatea naturală a planetei într-un mod care nu poate fi prevăzut și controlat.

Citat din raportul IAASTD comandat de Națiunile Unite: "Soluția la actuala criză financiară nu sunt plantele modificate genetic și nici mai multe chimicale. Trebuie să ne folosim de metodele agriculturii ecologice care aduc recolte mai mari și să realizăm un sistem mai just de distribuție. De asemenea, avem nevoie să punem capăt consumului exagerat de carne din țările dezvoltate care pun în pericol multe vieți. Biocarburanții ar trebui folosiți doar dacă îndeplinesc regulile de durabilitate și nu intră în competiție cu producția de hrană."

Greenpeace îndeamnă cei 12 membri ai Comisiei de Biosecuritate să folosească cu încredere "AntiCorp" de fiecare dată când prezintă simptome de contaminare în urma contactului cu industria agrochimică și pentru a-și face curaj să ofere Ministerului Mediului opinie favorabilă interzicerii cultivării porumbului modificat genetic MON810 produs de compania Monsanto. 

Subiecte