Interziceți neonicotinoidele în România

Pe 26 ianuarie, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Constantin Daniel, urmează să aibă o întrevedere la Bruxelles cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, pentru solicitarea unei noi derogări pentru utilizarea neonicotinoidelor, care va expira pe 1 mai 2015. România este însă printre singurele țări din Uniunea Europeană care continuă să utilizeze neonicotinoide, asumându-și astfel nejustificat riscuri asupra biodiversității și productivității sectorului agricol românesc.

Sprijină și tu demersul nostru de a opri utilizarea neonicotinoidelor. Scrie acum ministrului Daniel Constantin. 

Luni, 26 ianuarie, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, a participat la Reuniunea Consiliului Uniunii Europene Agricultură şi Pescuit, care s-a desfășurat la Bruxelles.

 

În total, peste 3.000 de oameni i-au scris Ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, cerându-i să interzică pesticidele neonicotinoide în România și să nu mai ceară altă derogare de la Comisia Europeană pentru folosirea acestor substanțe atât de dăunătoare albinelor.

Cu toate acestea, autoritățile nu au renunțat complet la idee, însă nu vor putea ignora la nesfârșit problemele grave din agricultură.

Vă mulțumim tuturor celor care ați răspuns apelului nostru și v-ați implicat în această mobilizare!

Vă vom ține la curent cu informații din acest domeniu și contăm pe voi în lupta noastră pentru o agricultură sustenabilă.

Cere ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale să interzică neonicotinoidele în România