12 Martie : Demonstraţie împotriva politicii de energie atomică în Germania

Comunicat de presă - martie 2, 2011
Sâmbătă, 12 Martie 2011, în Germania, va avea loc cea mai mare demonstraţie anti-energie nucleară: un lanţ format din oameni între Centrala Atomică din Neckarwestheim si Cancelaria de Stat din Stuttgart – o distanţă de aproximativ 45 kilometri.

Sâmbătă, 12 Martie 2011 va avea loc cea mai mare demonstraţie anti-energie nucleară: un lanţ format din oameni între Centrala Atomică din Neckarwestheim si Cancelaria de Stat din Stuttgart – o distanţă de aproximativ 45 kilometri.

 

Acţiunea va avea loc cu 2 săptămâni înaintea alegerilor parlamentare pentru regiunea  Baden – Würtemberg –  o bună oportunitate  de a exprima protestul împotriva politicii pro–energie nucleară a unui Guvern “negru-galben”. Prim-ministrul Mappus aparţine suporterilor convinși ai acestui tip de politică. În cadrul ședinţei de partid a Uniunii Creștin–Democraţilor din noiembrie 2010, premierul descria  combatanţii energiei nucleare ca  fiind “impedimente și blocaje  împotriva unui pas înainte“.

Centrala nucleară Neckarwestheim1 este una dintre cele mai vechi și riscante din Germania și conform recentului Consens pentru Energie Atomică este prima care ar trebui să fie închisă. Compania EnBw (Energie Baden-Württemberg) a reușit să salveze centrala nucleară cu o serie de strategii și trucuri: mai multe planuri de recondiţionare și menţinerea aparaturii precum și reducerea puterii de operare pentru prelungirea perioadei de funcţionare. Centrala Neckarwestheim1 și-a prelungit astfel activitatea până în 2020.

În cadrul acţiunii din 12 martie sunt asteptaţi mii de oameni din întreaga Germanie. Mai multe informaţii despre desfășurarea demonstraţiei puteţi găsi pe http://www.anti-atom-kette.de/.

Subiecte