Acțiune Greenpeace împotriva reactoarelor nucleare

Comunicat de presă - decembrie 14, 2010
Activiștii Greenpeace au protestat astãzi împotriva construirii de reactoare nucleare, în București, Bacău, Bistrița, Arad, Cluj Napoca, Alba Iulia, Iași, Timișoara, Târgu Mureș și Sibiu.

Voluntarii Greenpeace din Bacău au sprijinit protestul impotriva reactoarelor nucleare în Piața Tricolorului, în Bacău

Micești, Alba Iulia - protest împotriva reactoarelor nucleare

Protest Greenpeace in Timișoara

14 decembrie 2010 - Ziua Internațională de protest împotriva reactoarelor nucleare - protest la Arad, Școala Generală nr. 3, Nicolae Bălcescu

Protestul Greenpeace a stat sub deviza: „Energie nucleară? Nu, mulțumesc!”

Voluntari și activiști purtând costumele reprezentative pentru sursele de energie alternativă - soare, vânt, apă - sar în ajutorul victimelor. Nu avem nevoie de energie nucleară, soluția constând în surse regenerabile de energie

Voluntari și activiști purtând costumele reprezentative pentru sursele de energie alternativă - soare, vânt, apă - sar în ajutorul victimelor

Activiștii Greenpeace sunt informați de către inspectori și vin să marcheze poziția victimelor.

Activiștii Greenpeace sunt informați de către inspectori și vin să marcheze poziția victimelor.

Activiștii Greenpeace sunt informați de către inspectori și vin să marcheze poziția victimelor.

Voluntarii, echipați cu costume de protecție și aparate de măsurat radiațiile, verifică starea ”victimelor” și nivelul radiațiilor.

Activiștii Greenpeace au protestat astãzi împotriva construirii de reactoare nucleare. Bannerul de 35 de metri pătrați, cu simbolul energiei nucleare, a ținut loc de scenã pentru simularea unui caz de accident atomic.

București, 14 decembrie, Parcul Tineretului - Activiștii Greenpeace au protestat astãzi împotriva construirii de reactoare nucleare. Bannerul de 35 de metri pătrați, cu simbolul energiei nucleare, a ținut loc de scenã pentru simularea unui caz de accident atomic. Activiști îmbrãcați în combinezoane de protecție au determinat nivelul de iradiere a victimelor, iar la final, întruchipãri ale surselor de energie regenerabilã - apa, vântul și soarele - au readus victimele la viațã, simbolizând trecerea la o energie mai curatã.

În paralel cu protestul din București, Greenpeace a transmis acest mesaj prin acțiuni ale grupurilor locale din nouã orașe din țarã - Iași, Bacãu, Bistrița, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Alba Iulia, Sibiu, Arad și Timișoara. Pentru aceasta, Greenpeace România a mobilizat astãzi circa douã sute de activiști și voluntari din București și din þarã.

Este important ca românii sã conștientizeze riscurile producerii de accidente nucleare cu urmãri ireversibile, prezente la oricare dintre cele peste patru sute de reactoare nucleare existente la acest moment pe glob. Trebuie sã afle cã pânã la acest moment nu existã nici mãcar o singurã soluție decentã de stocare a deșeurilor radioactive, care rãmân periculoase timp de sute de mii de ani și sã mai afle cã înmulțirea centralelor atomice pe glob atrage dupã sine proliferarea armamentului nuclear.

Prin acțiunea de astãzi, Greenpeace a amintit românilor cã activitãțile nucleare pun în pericol sãnãtatea populației, mediul natural, economia și securitatea țãrii.

Subiecte