Coreea de Sud oprește două reactoare nucleare din cauza unor piese necertificate

Articol principal - noiembrie 6, 2012
Coreea de Sud oprește două reactoare nucleare din cauza unor echipamente care nu dețin certificarea necesară industriei nucleare

5 noiembrie 2012 - Hong Suk-woo, ministrul economiei din Coreea de Sud, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că două reactoare nucleare se vor închide, după ce s-a descoperit că acestea aveau componente neverificate.

Ministrul a declarat că aceste componente nu au legătură cu miezul reactorului și nu reprezentau o amenințare la adresa siguranței.

Componentele erau siguranțe, ventilatoare de răcire și comutatoare care nu aveau certificările necesare industriei nucleare.

Oprirea reactoarelor ar putea duce la pene de curent în următoarele luni.

Cele peste 5.000 de componente ar putea fi folosite în alte industrii însă este nevoie de certificări internaționale pentru folosirea lor în centrale nucleare.

Aproape toate componentele erau folosite la centrala nucleară Yeonggwang, din sud-vestul țării, unde au fost oprite cele două reactoare.

Ministrul a mai adăugat că sunt necesare verificări de siguranță la cele două reactoare unde s-au folosit aceste echipamente necertificate. El a mai declarat că acestea au o valoare de $750,000 și au fost procurate de la opt furnizori, începând cu anul 2003.

Coreea de Sud are 23 de reactoare nucleare, care furnizează 35% din electricitatea țării. În ultimele luni reactoarele au prezentat o serie de disfuncționalități.

Deși niciunul nu a prezentat un risc pentru public, a crescut opoziția față de dorința guvernului de a extinde în mod vast industria nucleară, potrivit reprezentantului BBC la Seul.

Sursa: BBC

Subiecte