Suntem peste 1000 de Forest Guardians!

Publicație - octombrie 16, 2018
După primele două săptămâni de la lansarea aplicației Forest Guardians, vrem să vă prezentăm câteva informații relevante legate de activitatea utilizatorilor din platformă și care sunt planurile pentru a proteja Ținutul Secular și pădurile României în continuare.

Ce s-a întâmplat până acum:

  • Suntem peste 1000 de utilizatori activi ai aplicației pentru mobil Forest Guardians.

  • Împreună, am monitorizat peste 15.000 de hectare de pădure virgină și pădure din proximitate. Fiecare imagine, din cele 468, a fost verificată de cel puțin 38 de utilizatori.

  • Utilizatorii au raportat 2342 probleme potențiale, dintre care 62 de probleme au fost confirmate de comunitate prin cel puțin 15 voturi.

  • 58 de probleme sesizate de comunitate (din cele 62) au fost validate de analiza echipei Greenpeace, utilizând mai multe imagini de arhivă.

  • Aplicația a înregistrat peste 5000 de descărcări.


Ce urmează:

  • Toate cele 58 de probleme sesizate de comunitate au devenit piste de investigație pentru echipa Greenpeace România.

  • Urmează să analizăm documentația oficială care trebuie să clarifice dacă tăierile de arbori pe care utilizatorii le-au sesizat au avizele necesare și dacă informațiile din avize coincid cu ce s-a întâmplat în teren. Vă ținem la curent.

  • Pentru acele cazuri care vor fi suspecte după etapa de verificare a documentației, vom planifica activități de investigare în teren împreună cu voi (cu acei utilizatori care își doresc să se implice și în activitatea de teren).

  • Miercuri (17.10.2018) pornim sezonul #2 și încărcăm 610  imagini noi, cu păduri virgine și păduri din proximitatea lor, din a doua jumătate a anului 2018. Stați cu ochii pe pădurile României!


Felicitări tuturor pentru efort!

Este foarte important să continuăm monitorizarea acestor păduri până când autoritățile responsabile (Ministerul Apelor și Pădurilor) vor documenta și proteja cele mai valoroase păduri din România.

În cazul în care nu ați utilizat încă aplicația Forest Guardians, vă invităm să o descarcați de aici și să deveniți gardieni ai pădurilor din România.

Pentru orice sugestie și comentariu, vă invităm în comunitatea noastră de pe Facebook!

#ÎmpreunăPentruPăduri #StandForForests #ForestGuardians #ȚinutulSecular

 

Subiecte