Acțiune Greenpeace în fața Guvernului ceh, împotriva exploatării de cărbune

Comunicat de presă - aprilie 11, 2011
Activiștii din Republica Cehă au plantat cruci în grădina clădirii guvernului ceh simbolizând 78 de orașe din Cehia care au fost distruse în ultimele decenii pentru a face loc minelor de cărbune.

Activiștii Greenpeace au pătruns în curtea clădirii guvernului ceh.

Astăzi, activiștii din Republica Cehă au plantat cruci în grădina clădirii guvernului ceh care simboliza 78 de orașe din Cehia care au fost distruse în ultimele decenii pentru a face loc minelor de cărbune.

Miercuri, pe 6 aprilie, activiștii din Republica Cehă au adus în grădina clădirii guvernului ceh cruci comemorative care simbolizează 78 de orașe din Cehia care au fost distruse în ultimele decenii pentru a face loc minelor de cărbune. Activiștii au solicitat Primului Ministru Necas să oprească distrugerea altor orașe. În această perioadă se lucrează la o nouă strategie energetică națională care prevede extinderea activităților miniere de exploatare a lignitului în Boemia de nord. Această inițiativă ar duce la distrugerea caselor a peste 2.000 de oameni dar ar putea duce și la emiterea a aproximativ 1,3 miliarde de tone de CO2. Echipa Greenpeace din Cehia derulează o campanie menită să limiteze exploatarea minieră de cărbune și să reducă dependența de cărbune a Republicii Cehe.

Mai multe imagini de la acțiune, aici.