Raportul powE[R] 2030

Publicație - martie 20, 2014
Un nou raport referitor la rețelele energetice relevă că o politică energetică mai ambițioasă ar putea aduce economii de 2 miliarde de euro anual

Bruxelles, 20 martie 2014 – Dacă Europa nu își va propune un set de obiective ambițioase și cu caracter obligatoriu pentru 2030 iar statele membre ale Uniunii Europene vor dezvolta politici energetice contradictorii, costurile cu sistemul energetic vor crește cu 2 miliarde de euro anual până în 2030. Aceasta este una din principalele concluzii ale unui nou raport publicat astăzi de Greenpeace International, în timp ce liderii europeni se întrunesc la Bruxelles pentru a discuta un nou plan de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră și de transformare a sistemului energetic.

Multe țări membre UE vor să hotărască asupra mixului energetic național indiferent de planurile altor țări UE. Cu toate acestea, noul raport powE[R] 2030 (1), realizat de către compania de inginerie Energynautics (2) și Greenpeace arată că dacă doar trei state membre UE, cum ar fi Republica Cehă, Franța și Polonia vor face alegeri diferite în ceea ce privește energia, vor apărea ciocniri serioase la nivel tehnic și economic. Problemele vor fi provocate de centralele inflexibile, pe bază de cărbune și energie nucleară și sursele regenerabile de energie, flexibile, iar rezultatul va fi costuri mai mari cu sistemul energetic pentru toate țările.

0214 gpi E[R] grid report 07 mr

Tag-uri