Reacție la un articol de propagandă grosolană

Articol de opinie - octombrie 17, 2013
Reacție la un articol de propagandă grosolană și de dezinformare, publicat în Adevărul „Energia curată pe care nu o sprijină nimeni”

Reacție la un articol de propagandă grosolană și de dezinformare, publicat în Adevărul „Energia curată pe care nu o sprijină nimeni”[1]

Construirea de hidrocentrale mari afectează irecuperabil mediul, din cauza suprafețelor de zeci de mii de hectare distruse prin inundare, și nu mai este agreată în nici un stat responsabil, iar riscurile reactoarelor nucleare sunt bine știute până și în rândul elevilor de gimnaziu. Mai mult, energia nucleară este DEPARTE de a fi ieftină, fiindcă trebuie luați în calcul și banii plătiți de la buget timp de zeci de ani pentru cercetare nucleară, pentru gestionarea deșeurilor radioactive pe timp nelimitat, pentru subvenționarea mineritului de uraniu, pentru dezafectarea reactoarelor nucleare și a carierelor de minereu. Banii de la buget sunt tot banii cetățenilor, deși nu figurează în prețul din factură.

Nu trebuie sa fii un expert în mediu sau în sănătate ca sa conștientizezi că energia nucleară este DEPARTE de a fi curată, vezi frecvența cazurilor de contaminare radioactivă și de alte evenimente nedorite, dincolo de dezastrele nucleare cunoscute[2].

Includerea unor asemenea eforturi de dezinformare, în scopul manipulării, în cuprinsul unei publicații denumite Adevărul este oximoronică și sfidătoare.

Acela este orice numai Adevărul nu.

 

Ionuț Cepraga, coordonator de campanii

Greenpeace România


Note: