Jaaa – första vecka i Växthuset har nått sitt slut. Det har verkligen varit upplyftande att se det positiva bemötande från förbipasserande på kyliga Stockholmsgator!

Nu är vi uppe i över 600 namn på listan som kräver att regeringen lämnar Vattenfalls kol i marken. Det är alltså 600 människor som har stannat till för ett snabbt snack med frivilliga som står utanför Växthuset, eller som har klivit in i själva huset för ett längre samtal om det smutsiga kolet och vad vi kan göra åt det. 600 människor som har tagit tid från sin redan "busy" dag för att reflektera och för att agera som ansvarsfulla medborgare. Sedan fanns det hundratals som gick förbi och inte hann stanna, men som gav tummen upp eller ett leende. Ofta med ett ursäktande ”jag hinner inte just nu tyvärr, men jag håller med!”. Man får en tydligt bekräftelse att folk känner till problemet och vill se en förändring i regeringens attityd.

Adel Andersson var en av de som spelade i Växthuset under veckan.

På tal om våra frivilliga – de är också oerhört inspirerande – Andreas, Sarah, Mona och Alena kom hit från Tyskland för att berätta för svenskarna exakt vad Vattenfall gör i deras land. De står på gatan varje dag tillsammans med sina svenska kamrater: Jocke, Kalle, Julia och de andra. De trotsar kylan och hoppar från fot till fot för att hålla värmen medan de engagerar stockholmarna som rusar förbi Näringsdepartementet.

Och sedan har vi alla som tagit sig tid just för att komma ner till Växthuset för att stödja oss - vi har haft ingenjörer, poeter, skådespelare, artister, ungdomspolitiker och klimataktivister på besök i Växthuset, som pratat, spelat musik, läst dikter, berättat om de senaste tekniska rönen på energiområdet och uppmanat Mikael Damberg (S) och resten av svenska regeringen att agera för att stoppa försäljning av Vattenfalls brunkol till någon som kommer att bränna det och förstöra klimatet.

Vi finns på plats i Växthuset varje vardag mellan kl 9-17. Kom gärna förbi!

Vi alla vilar ut nu över helgen. Nästa vecka drar vi igång igen – med mer musik, politisk debatt, samtal och kaffe.

Välkomna ner till Ett Litet Hus För Ett Stort Klimatbeslut!