Den 29:e april samlas vi för att manifestera för den värld vi vill ha. Mot klimatförnekande och populism, för en hållbar framtid!

Trumps första tid vid makten har kantats av attacker mot klimatet och mänskliga rättigheter. På många platser runt om i världen, inte minst i Sverige blåser högerpopulistiska och klimatförnekande vindar. Vi är många som oroas av utvecklingen. Samtidigt har nya koalitioner samlats och rörelser enats. Det är fantastiskt att se hur människor nu engagerar sig över hela världen för att visa att vi inte accepterar att vi, våra vänner eller vår planet behandlas på det här sättet.

Den 29:e april är det Trumps 100:e dag vid makten och då samlas människor i Washington DC och runt om i världen för att demonstrera för en annan framtid. I Stockholm kommer människor att mötas under parollen Tillsammans för en hållbar framtid. Var med du också!

Manifestationen är en del av People's Climate March. Klimatfrågan är ett stort hot men det finns även lösningar och möjligheter. Idag investeras många miljarder  i den fossila industrin, både av privata aktörer och de statliga AP-fonderna. Så länge det fortgår ges den fossila industrin konstgjord andning. Pengar behöver flyttas från skadlig fossil industri till hållbara lösningar, och makt behöver flyttas tillbaka till folket. Det är inte rimligt att våra pensionspengar bidrar till en klimatkollaps.

Vår tid kräver handling och tillsammans kan vi inge hopp i varandra. Därför tycker jag det är viktigt och roligt att delta i och hålla tal på klimatmarschen. Jag kommer tåga under en paroll som följt med mig under många år men som idag känns viktigare än någonsin: System change not Climate change.

Den 29:e april tar vi tillbaka makten och visar att vi är många som tror på en hållbar och rättvis värld. Manifestationen startar på Norra Latin. På scenen står bland annat artisterna Magnus Carlsson och Petra Marklund, sen tågar vi i ett färgsprakande tåg genom Stockholm till Norrmalmstorg för mer pepp!

Vad kan du göra?

Som de säger inför marchen i Washington DC: To change everything, we need everyone!