Just nu är jag och ett antal isbjörnar på en av Shells bensinstationer i Malmö. Vårt budskap till oljebolaget är kort och gott: Get the (S)hell out of the Arctic! Uppdatering 20 juli: En liknande aktion pågår just nu i Stockholm. 

Aktionen är en del av en världsomspännande insats för att skydda Arktis mot Shells oljeborrningar, som de vill påbörja nu i sommar. Oljeborrningar innebär en stor risk för att ett oljeutsläpp ska inträffa, vilket skulle få katastrofala konsekvenser. I Arktis bor mer än 4 miljoner människor och där finns många djurarter såsom exempelvis isbjörnar, valar och fåglar som inte kan leva någon annanstans på planeten.

I land efter land växer protesterna mot Shells oljeborrning och kravet från mer än 900 000 människor världen över är att Shell ska upphöra med sin oansvariga jakt efter olja i den arktiska regionen. Vi vill att FN ska freda Nordpolen så att oljeborrningarna förbjuds och vi kräver även att det införs ett moratorium på industriellt fiske i ofiskade områden i Arktis.

Här kan du se bilder från våra aktioner. 

För att vi skydda Arktis och stoppa Shells oljeborrningar behöver vi ditt stöd! Skriv under du med om du ännu inte gjort det, och sprid namninsamlingen vidare till dina vänner.

Du kan även göra mycket annat för Arktis - ladda ner ditt agera-kit för att bli inspirerad och komma igång! Exempel på aktiviteter du kan göra är att ordna en temafest, skriva en dikt, samla in pengar, eller arrangera en fredlig protest.

Följ gärna vad som händer på vår Facebooksida och Twittersida. Vi twittrar om händelserna under hashtagen #TellShell och #SaveTheArctic. Och missa inte vår uppmärksammande spoofsite Arctic Ready där vi skojar med Shell. 

Shell - ut ur Arktis!