Svenska företaget Essity är världens näst största tillverkare av mjukpapper. De tillverkar produkter som Edet, Lotus och Tork, men de finns världen över under en massa olika produktnamn. I en ny rapport kan vi visa att pappersmassan som används i tillverkningen kommer från områden med rödlistade arter som verkligen borde lämnas ifred.

Edet - torka inte bort våra sista riktiga skogar!

Vi har haft upprepade möten med Essity, men de har ännu inte visat några tecken på att sätta press på sina leverantörer.

Nu behövs din hjälp: skriv under namninsamlingen som vi kommer att överlämna till Essitys vd för att kräva att de slutar att medverka till förstörelsen av det norra skogsbältet.

Det är helt vansinnigt att skogsbolag avverkar uråldriga skogar som tusentals arter är beroende av för att tillverka kortlivade engångsprodukter. Vi behöver alla snyta näsan ibland, men inte på bekostnad av de sista riktiga skogarna!

Människor i andra länder blir chockade över att Sverige redan har förstört nästan all riktig skog – vi måste värna de få områden som ännu inte har kalhuggits och blivit till trädodlingar. Det handlar inte om att sluta bruka svensk skog, utan om att använda våra naturresurser med förstånd.

Jag är övertygad om att Essity kan vända trenden och visa att det svenska näringslivet kan bli en föregångare i att skydda livet i skogen. Visa dem i rätt riktning genom att skriva på här

Tack för allt du gör!

Lina Burnelius