Ni gjorde det igen!  Findus gav med sig och lovar att sluta handla med smutsig palmolja!

Under de senaste sex månaderna, har tusentals människor i Sverige krävt att företag ska bryta kopplingar mellan sina produkter och skogsförstörelse.

Den goda nyheten är att med er hjälp kan vi uppnå verkliga förändringar från många stora företag.

Findus har förbundit sig till en policy, som lovar att företaget ska sluta sälja "smutsiga palmolja" genom att se till att all palmolja är frikopplad från regnskogsskövling, att deras leverantörer kan visa exakt varifrån palmoljan kommer, samt visa respekt för urfolks och andra lokalsamhällens rättigheter.

Och det är mycket bättre än deras tidigare beroende av ett certifieringssystem som har visat sig vara ineffektiv i att stoppa skogsskövling.

De skador som smutsig palmolja orsakar är enorm. Skövling för att ge plats för palmoljeplantager hotar ovärderliga skogsområden och arter som den sällsynta sumatratigern och ännu sällsyntare sumatranoshörningen.

Tesso Nilo National Park, Sumatra

Den goda nyheten är att all uppmärksamhet fått flera företag att agera. Findus ansluter sig till - Nestle, L'Oreal, Colgate-Palmolive, Mars, Kelloggs, Marabou, Göteborgs Kex, Cloetta och många fler. Så sent som förra veckan gav AarhusKarlshamn, Nordens största palmoljeleverantör, vika för konsumenternas krav.

Men hur uppmuntrande nyheten än är, finns det naturligtvis fortfarande arbete att göra. Findus måste till exempel se till att denna policyn blir gällande för hela Findus, inte bara i Norden, samt att de offentligt måste visa konkreta resultat för dess genomförande.  Och fler företag bör följa dessas föredöme. Som Pepsi och de svenska livsmedelskedjorna Coop och Ica.

Greenpeace kommer att övervaka företagen och deras leverantörer noga. Men vi kan inte göra det utan dig! Genom att vidta åtgärder tillsammans med oss, hjälper du till att förändra hela palmoljeindustrin!