Vill du vara med och lösa Sveriges största klimatproblem?

Du kanske känner till att vi just nu har en kampanj för att stoppa statliga Vattenfalls planer på fem nya brunkolsgruvor i Tyskland och hindra att 1,2 miljarder ton koldioxid släpps ut i atmosfären. Fler gruvor planeras av andra aktörer i Tyskland och Polen. Området kommer att bli det absolut klimatskadligaste i hela Europa - och stå för merparten av koldioxidutsläppen under de kommande decennierna. För att få politikerna att ta sitt ansvar arrangerar flera miljöorganisationer en stor festival med en anti-kolinriktning. Vill du åka med?


Lördagen den 23 augusti kommer över 8 000 människor att samlas i södra Tyskland. Det är här som Vattenfall planerar öppna  fem nya brunkolsgruvor – Vi tycker att det är Sveriges sämsta idé. Brunkol är inte framtiden, brunkol är inte lösningen. Tanken är att vi alla ska bilda en så kallad mänsklig kedja mellan två stora gruvområden på varsin sida om landsgränsen.

Vi arrangerar en bussresa till protestfestivalen!


På resan kommer du att få träffa människor ifrån hela världen som kämpar för en framtid utan smutsiga fossila bränslen. Du kommer också att få se brunkolsgruvorna, en syn som inte lämnar någon oberörd. Så om du har en kompis, släkting eller kollega som du tycker behöver se vad som pågår - res ihop!Vi har 25 platser att erbjuda i bussen, som går från Malmö på fredagen innan festivalen. För att få en av platserna behöver du fylla i ett ansökningsformulär där du berättar varför du vill komma med till festivalen.

Formuläret hittar du HÄR.

Sista ansökningsfatum är 6 augusti, men ju tidigare du ansöker desto större är chansen att du får en plats. Om du har några frågor kan du skriva till .Välkommen med!