Dags igen för en vecka av politik- och opinionsdebatt i Almedalen på Gotland! I vanlig ordning kommer även vi från Greenpeace att vara på plats för att delta i diskussionerna som handlar om klimat, energi, Arktis, havsfrågor och andra miljöfrågor som vi arbetar med.

Vill du veta vad vi gör och vad som sägs?

Följ oss på Twitter, Facebook och läs blogginläggen!

Är det någon fråga du vill att vi ska ta upp på seminarierna? Lämna en kommentar på bloggen, Twitter eller Facebook!

Vi finns på plats i Almedalen:

Martina Krüger – Greenpeace nordiska koordinator för klimat och energifrågor+46-705502913

Tänker inte missa:
Jag ska medverka i Hagainitiativets seminarium Greenwash eller trovärdigt klimatarbete?  4/7 10.00-12.00 på Teaterskeppet!

Seminariet har av tidningen Miljöaktuellt redan benämnts som ett av guldkornen i Almedalen:

"Därför måste du gå: om du jobbar med miljöfrågor i näringslivet kommer du inte ifrån den här diskussionen. Inte minst ska det bli kul att se kompromisslösa Martina Kruger från Greenpeace diskutera grönmålning med näringslivstoppar."

Sedan vill jag ju samla in stöd från företag till en uppgradering av klimatmålet så att vi kan få vad regeringen kallar för eco-efficient-economy. I det sammanhanget har vi precis dragit igång en ny kampanj med syftet att påverka Volkswagen att inte längre bromsa och motverka ett progressiv klimatmål och förbättrade förbrukningsstandards.
Alla kan hjälpa till.


Isadora Wronski – klimat och energi


+46-703012534

Följ mig på twitter!
Isadora_Wronski 

Tänker inte missa:
Vattenfalls seminarium och energimingel på Energihuset. Vattenfall är Sveriges största elbolag och dessvärre också Sveriges största miljöproblem. Till dess att det förändras kommer vi att fortsätta vara en blåslampa som kräver förändring!

Miljöaktuellts arena  - man måste ju träffa alla partners in crime!

I övrigt ser jag fram emot många intressanta möten, att ställa frågor till SKB om slutförvaret av kärnavfall, diskutera vägen till en fossiloberoende fordonsflotta, och framförallt: hur vi ställer om hela vårt energisystem till förnybar energi! För vi vet ju att det går!

Jag tänker också diskutera vår deklaration om 100 % förnybar energi i EU till år 2050 med företag som har, och som borde, ställa sig bakom visionen.


Therese Jacobson – arbetar med havsfrågor och frågor som rör Arktis


+46-72 2260784

Följ mig på twitter!
Therese_GreenP

Tänker inte missa:
Nya Havs-och vattenmyndighetens seminarium den 5/7 i Länsstyrelsens trädgård. Har de laddat för att skydda våra krisande hav? Kommer de att kunna överbrygga klyftan som idag finns mellan fiskeri-och miljöpolitik? Och hur ska de agera snabbt för att skydda fisken och ekosystemen i Arktis? Ska bli mycket intressant att höra vad de säger.

Fisk är inte bara mat - hur gör vi fisket till en del av havsförvaltningen? Världsnaturfondens lunchseminarium och mingel 6/7 på ”Briggen Tre Kronor” där vi kan granska vad landbygdminister Eskil Erlandsson egentligen menar med fiskeripolitiken.  


Jan Isaksson – arbetar med havsfrågor 


+46-706087483

Tänker inte missa:
Kustbevakningens seminarium ”Ett säkert Östersjön – vem har koll? 4/7 10-11.5 på Tritons akterdäck. 

”Kommer våra barnbarn kunna äta fisk?”, frukostseminarium i Packhuskällaren. Arrangörer är Naturskyddsföreningen.

 

 

Jesper Liveröd – press och kommunikation

+46-703405414

Anna Havula – press och kommunikation

+46-702104486