Almedalsveckan närmar sig och vi finns på plats för att delta i diskussionerna om klimat, energi, Arktis och mobilisering. Vill du veta vad vi gör och vad som sägs? Följ oss på TwitterFacebook och här på bloggen!

Är det någon fråga du vill att vi särskilt ska ta upp på? Skriv till oss genom att kommentera här på bloggen, twittra till oss eller hör av dig på facebook!

MISSA INTE! 
Almedalens viktigaste klimathappening äger rum på torsdag den 2 juli, kl 17. Under parollen Keep it in the ground samlas vi och 17 andra organisationer på Stora torget och kräver att politikerna lämnar kolet, oljan och gasen i marken. Vi tar oss genom Visbys gator ner mot Almedalsparken. Kom med! 

Vi finns på plats i Almedalen:

Em Petersson – klimat och energifrågor

070 813 58 40

Medverkar på: 
Torsdag den 2 juli, kl 14:00-14:45, i Miljöpartiets tält i Almedalsparken:
Feministiska perspektiv på klimatfrågan.

Jag ser fram emot:
– Att träffa den samlade miljörörelsen under torsdagens stora klimatdemo samt alla spännande möten Almedalsveckan bjuder på. Hoppas även på att diskutera Vattenfalls brunkol, speciellt med någon #SocialdemokratMotKol.

Isadora Wronski – klimat och energifrågor

070 301 25 34

Följ mig på twitter: @isadora_wronski 

Medverkar på: 
Månd den 29 juni, 8:15-09:30, Europahuset, SERO:
Vilken politik behöver Sverige för mer förnybar energi och effektivare energianvändning? 

Tisd den 30 juni, 9.00–10.15, Swedgas:
Torsd den 2 juli, 19.30, Gotlands Museum, Miljöaktuellt:

Fred den 3 juli, 14.00–14.45, Ideella trädgården, Birgers grand 7, ABF Stockholm och LO-distriktet i Stockholms län i samarbete med ABF Gotland och ABF Förbundsexpedition: 
Gränslös organisering för att påverka EU


Ser mest fram emot:
Måste säga att jag verkligen ser fram emot Almedalen i år. Ingen valårshets, mindre trångt på färjan då årets trend är att segla, lite mer höjd i energidiskussionen eftersom verkligheten sprungit ifatt herrarna från basindustrin, svensk energi, svenskt näringsliv, folkpartister och betongsossar som vill ha samma energisystem i framtiden som vi hade 1960. Miljöpartiet lyckades inte komma undan med att kompromissa bort Vattenfalls nästan 90 miljon ton CO2 och på torsdagen blir det färgsprakande karnevaldemon - Keep it in the ground! Och den väldigt inspirerande James Hanusa kommer. Kan det bli bättre?

Rolf Lindahl – kärnkraftsfrågor och förnybart 

070 397 58 70 

Följ mig på twitter: @rolflindahl 

Ser fram emot i Almedalen:
– Förra året blev det tydligt att det nu handlar om när kärnkraften ska avvecklas, inte om. När nu kärnkraftens vara eller inte vara är överspelad, ser jag fram emot mer konstruktiva samtal om hur vi löser utmaningarna när kärnkraften fasas ut och vilka möjligheter det i sin tur öppnar. 

Ola Höiden – kommunikationsansvarig

070 810 29 40

Tänker inte missa:
– Klimatseminariet "Vadå divestera?" på Donners Brunn på torsdag kl 9.00 och samtalet med Naomi Klein om klimat och aktivism samma dag och samma plats, kl 14.00.  

Ser mest fram emot: 
– Att få befinna mig i en inspirerande miljö, diskutera stora och små miljöfrågor med engagerade människor samt förstås delta i torsdagens #Almedalendemo Keep it in the ground.

 

Mikael Arman – digital kommunikation och marknadsföring

070 442 14 50

 

Emma Hernborg – press och kommunikation

070 362 36 13

Ola Höiden – press och kommunikation

070 810 29 40