Under några intensiva dagar kommer Greenpeace att arbeta aktivt på Peace and Love och medverka på festivalen tillsammans med tusentals andra deltagare och därtill flera nationella och internationella artister och föreläsare. En festival som 2011 domineras av tre viktiga ord, nämligen mod, hopp och kärlek.

På plats kommer vi lansera vår helt nya SMS-tjänst ”BLI SMS-AKTIVIST”, informera om vår aktuella Barbie-kampanj, föreläsa och bidra med ett gott humör och positiv energi.

Bli SMS-aktivist

I samband med Peace and Love introducerar vi en nyhet till alla er som på ett enkelt och smidigt sätt vill stötta vårt arbete och ge oss en gåva, nämligen genom att bli SMS-aktivist.

Idag är de flesta personer ägare av en mobiltelefon som de använder för att ringa, sms:a, surfa och ta kort med. Mobilen är även ett viktigt verktyg i kampen för miljön. Genom att visa sitt stöd via ett SMS kan Greenpeace snabbt få väldigt livsviktiga och snabba bidrag för att blåsa liv eller underhålla viktiga kampanjer.

Du kan välja att vara SMS-aktivist på två olika sätt, vilka är:

Alternativ 1

När du blir SMS-aktivist är du med och påverkar varje månad. Genom att SMS:a START GP till 72930 är du med och stödjer Greenpeace miljökamp med 50 kronor varje månad. Beloppet dras från din mobilräkning och du kan när som helst avsluta tjänsten genom att SMS:a STOPP GP till 72930.

Du kommer under tiden att få mellan 2-4 SMS per månad med kampanjuppdateringar, information om event och annan spännande läsning till din mobiltelefon.

Alternativ 2

Varje bidrag räknas och gör skillnad! Alternativ två handlar om att skänka en SMS-donation, genom att ge ett engångsbelopp om 40 kr. SMS:a TIGER eller LEKSAK till nummer 72930.

Barbie-kampanjen handlar om Barbie och hennes mörka hemlighet – hon skövlar regnskog i Indonesien. I regnskogen bor hotade arter som tigrar, orangutanger och elefanter. Problemet är att Barbie inte bryr sig om djuren, så länge hon får ligga i snygga förpackningar.

Syftet med denna kampanj är att få Mattel, Barbies tillverkare, att sluta stödja tillverkaren av hennes paketpapper, vilken är Indonesiens värsta regnskogsskogsskövlare, Asia Pulp and Paper (APP). Regnskogen mycket känsliga områden och har ett unikt djurliv. Skogen är även koldioxidrik och torvmark förstörs för att producera billiga pappersförpackningar till leksaker.

Framtidens leksaker ska inte behöva hota regnskogens framtid.

Besök oss på plats!

Du kan följa vårt arbeta direkt på plats, men det går lika bra att läsa om oss på vår hemsida, facebook eller via den här bloggen.

För dig som är på festivalen:

- Kom och besök vårt tält, bli SMS-aktivist, få information om vår senaste Barbie-kampanj eller bara kom och häng med oss en stund.

- Kom och se vår grymma föreläsare Angelica Andersson som kommer prata om engagemang och om mod. Se henne på lördagen den 2 juli, mellan kl: 18.15-19.00,  Cozmoz

Jag kommer att underhålla er med små glimtar från festivalen och om allt som händer på plats. Kommentera gärna mina inlägg och bli SMS-aktivist!

Hoppas vi ses på festivalen eller här på bloggen!

Allt gott!
Carolina