Ken lyfte luren och frågade vad Mattel sysslar med egentligen – vad är det som tar sådan tid?

Det är nu nästan en månad sedan Barbies regnskogsskövlande i Indonesien avslöjades. Det chockade uttrycket i Barbies, nu före detta, pojkväns ansikte då han får reda på att Barbie (och han själv) förpackas i kartonger gjorda av skövlad regnskog har nu setts av över 1,3 miljoner människor.

Över 240 000 personer har också skickat mail till Mattel, företaget som tillverkar dockorna, och krävt att Mattel slutar att köpa pappersmaterial av det ökända skogsskövlar-företaget APP och slutar att förpacka sina produkter i nedhuggen regnskog.

Redan 24 timmar efter att videon släpptes och Mattels kopplingar till regnskogsskövlingen i Indonesien avslöjades meddelade företaget att de skulle undersöka hur de skulle få bort APPs skogsprodukter ur tillverkningen. Men sen blev det tyst.

Trots att Greenpeace runt om i hela världen  fortsatt att uppmärksamma människor på Mattels oansvariga agerande har de inte sagt ett ljud om när eller exakt vad man faktiskt kommer att göra för att se till att deras leksaker inte ska komma inslagna i skövlad regnskog.    

Precis som flera av oss andra har även Ken fortsatt att undra vad Mattel sysslar med – när och hur ska de ta itu med problemet och sluta att bidra till regnskogsskövlingen. Efter att ha hetsat företaget på Facebook   och Twitter plockade han också upp telefonen och ringde Mattel.

Att göra:

Känner du dig kreativ? Skapa en ny skogsskövlardress till Barbie!

Inga fler besked från Mattel än så länge alltså - fortsätt maila och sprid länken.

Fortsätt kommentera på Mattels egen Facebook-sida och fråga när de ska se till att deras leksaker slutar att förpackas i skövlad regnskog.  Det är dags att vi får veta det nu.