Idag var som alla andra dagar, förutom att US National Snow and Ice Data Centre (NSIDC) meddelade att istäcket i Arktis nu minskat så mycket att ett nytt bottenrekord slagits. Igår, den 26 augusti 2012, var istäcket mindre än det var vid samma tid 2007 då den lägsta nivån hittills uppmätts. Denna graf visar bilden av ett Arktis som förlorat mer is än någonsin tidigare i historien.

För 30 år sedan täcktes Ishavet av ett istäcke ungefär lika stort som Australien. Inom några decennier kommer istäcket med stor sannolikhet nästan försvinna under sommarmånaderna.

Utan isen på toppen av världen kommer jorden att se radikalt annorlunda från rymden
jämfört med de första fotografierna som togs på vår jord för bara fyra decennier sedan. Eller som tidningen The Economist nyligen skrev: "Kanske inte sedan avverkningen av USA: s väldiga skogar på 1800-talet, eller möjligen sedan Kinas och Västeuropas skogar utarmades tusen år före det, har världen sett en så spektakulär miljöförändring. Konsekvenserna för de arktiska ekosystemen kommer att bli våldsam”.

Från narval till valross till isbjörn - Arktis utgör hem för några av de mest otroliga djur på planeten. Och för hundratals andra migrerande arter, såsom knölvalar, är Arktis en viktig plats för sommarens matletande. Miljontals människor lever i Arktis, bland annat ursprungsbefolkningar vars förfäder varit bosatta där i tusentals år. Allt detta hotas nu.Jag undrar vad Peter Voser, VD för Shell, tänker idag? Kan han möjligen känna en
förväntan för att ta upp det som finns under isen? För allt eftersom isen smälter vill energibolag som Shell utvinna den olja som ligger under den smältande isen. Så att de kan tjäna mer pengar genom att bränna mer olja. Så att mer is smälter. Det är en ond cirkel som drivs av girighet. Detta vill vi med vår kampanj stoppa.

För drygt 20 år sedan stod Sydpolen, Antarktis, inför liknande hot som Arktis.
Vi i Greenpeace ledde en global kampanj för att skydda området. Vi vann.

Nu uppmanar vi FN att vidta krisåtgärder för att rädda Arktis. Det här bör vara startskottet för en intensiv krishantering för att rädda Arktis, med massiva satsningar på förnybar energi och energieffektiviseringar. Vi vill övertyga FN att freda Nordpolen så att ingen exploatering, såsom oljeborrningar eller ohållbart fiske, ska få äga rum där. Vi har utvecklat en plan som kan göra detta till en verklighet.

Det här är en av våra mest ambitiösa kampanjer hittills. Men den kan bara vinnas om miljoner människor och organisationer världen över går med i kampen för att rädda Arktis. Kom med du också.