Idag lanserar vi en global kampanj för att rädda Sumatras regnskog och eliminera smutsig palmolja från de produkter vi använder. 

Palmolja, som finns i nästan hälften av alla produkter på en vanlig matbutikshylla, är idag den största orsaken till att Indonesiens regnskog skövlas och hotar att utrota den sällsynta sumatratigern, som det idag bara finns runt 400 kvar av i det vilda.

En rad Hollywoodstjärnor inklusive Joaquin Phoenix, Gillian Anderson och Twilight-stjärnorna Kellan Lutz och Nikki Reed har engagerat sig för att få ett slut på skogsskövling i samband med palmoljeproduktion på Sumatra. 

Skådespelaren Joaquin Phoenix har engagerat sig för Indonesiens regnskog

I oktober kunde vi avslöja att majoriteten av den skog som skövlades för palmoljeplantager mellan 2009-2011 var tigerhabitat

Jag har själv varit där när de bulldozrarna har rullat in, och jag har sett förstörelsen med egna ögon.  Men jag kan inte stoppa dessa maskiner själv - vi behöver  röster från hela världen - du kan också vara med

Varumärken måste ta reda på varifrån just deras palmolja kommer ifrån, och garantera konsumenter runt om i världen att just deras favoritprodukter inte ligger bakom skogsskövling och driver arter som sumatratigern till utrotning.

Globala påtryckningar har redan fått världens största palmoljeproducent Wilmar International att gå med på kraven om regnskogsfri palmolja

Varumärken som L'Oréal,  Unilever och Nestlé har följt efter, men nu krävs det att fler välkända varumärken skärper sig.

Kräv regnskogsfri palmolja nu!

Dr. Erika Bjureby leder arbetet mot smutsig palmolja för Greenpeace i Norden