Snart är det ett år sedan den tragiska jordbävningen och kärnkraftsolyckan inträffade i Fukushima, Japan. För att hedra minnet av de människor som drabbades av katastrofen klättrade idag elva personer från Greenpeace upp på Japans högsta berg, Mount Fuji. Från Sverige medverkade fotografen Christian Åslund. De övriga klättrarna var från Kanada, Frankrike, Tyskland, Ungern, Italien, Polen, Spanien, Schweiz och USA. 

I isande kyla och på över 3000 meters höjd levererade de ett budskap till världen - att regeringar i hela världen måste fasa ut den farliga kärnkraften och investera i trygg, säker och prisvärd förnybar energi. 

"Den 11 mars kommer vi att stanna upp för att reflektera över alla de liv som gick till spillo när den tragiska jordbävningen och kärnkraftsolyckan inträffade för ett år sedan, men vi måste även komma ihåg de människor vars liv har förstörts av kärnkraftsolyckan. Vi får inte glömma att de än idag betalar ett fruktansvärt högt pris på grund av Japans besatthet av kärnkraft", sa Wakao Hanoaka från Greenpeace i Japan. 

Se fler bilder.