Redan i början av det nya året började vi planera inför utförandet av en mänsklig banderoll den 20 april. Även om det första mer informativa mötet om kampanjen var väldigt intressant och givande så kändes det ändå som att det var väldigt långt in i framtiden. Och nu är det redan mindre än en vecka kvar och tankarna kring hur det ska gå börjar snurra lite i huvudet.

Pärlplattor för Arktis!

Jag trodde aldrig vi skulle klara att ordna med så många aktiviteter som vi har lyckats göra. Det får man tacka de riktigt drivande och ansvarstagande personerna i planeringsgrupperna för! Det mesta är nu planerat och enligt mig är det bara det roligaste kvar nu: Att sprida budskapet om vårt event till allmänheten och varför de ska vara med och skapa vår mänskliga banderoll.

För ett tag sedan hade vi en pysselkväll där vi gjorde pärlplattor som ska upp på olika ställen inne i staden, kaféer, muséer, etc. för att fånga folks uppmärksamhet. Tillsammans med flyers såklart. Jag längtar egentligen inte mest till själva aktiviteten utan jag ser mest fram emot att höra om vad arktiska rådet beslutar när de träffas och efter att se om det vi gör kommer ha någon påverkan på vad de beslutar. Vilket jag såklart tror och hoppas på. Tillsammans kan vi göra det här!

Den här kampanjen är väldigt speciell för mig då det kommer vara den  största aktivitet jag varit med på sedan jag gick med i Greenpeace Norrköping och för att det är första gången vi lagt ner så lång tid på att planera inför en aktivitet. Aktionen är också speciell just för att det krävs att ett större antal människor ska kunna samarbeta för att den ska kunna genomföras och för att vi ska kunna skicka en fin och stark bild på en mänsklig banderoll till arktiska rådet.

Därför vill vi i Greenpeace Norrköping att du som bor i staden eller i närheten ska ta dig till Tyska torget den 20 april för att ha en grym ”I ♥ Arctic” dag med oss!

Mer information om vårat och andra I ♥ Arctic-event i Sverige hittar du här:
https://www.facebook.com/events/601278359884990/

Med vänliga hälsningar
Theréz Börling, Greenpeace-gruppen i Norrköping