-Me cago en todo pendejos! Vår hetlevrade, mexikanska kock svär i byssan. 
-Si, si I do understand. This competing is fun for you, but the rest of us have jobs to do.
Jag hummar som svar och fortsätter att fånga kikärter med gaffeln innan de rullar av tallriken. Vi lutar kraftigt och det mesta i kabyssen har glidit av bordet vid det här laget. Två minuter senare kommer min tävlingslystna styrmanskollega ner från bryggan med ett smil upp till öronen. 
-11,5 BOYAH! We are now making one knot more thanks to this (pekande på sig själv) super-sailor. 
-Fine you win, but the chef is pissed at you. We’re listing way too much. 

Det är en ständig kamp om vem som trimmar seglen bättre, om än med glimten i ögat. Min kollega är mycket duktig. Slagsidan ökar med hastigheten, det är ett faktum som inte uppskattas av alla här ombord på Rainbow Warrior. 

Rainbow Warrior, Röda havet
Rainbow Warrior i Röda havet

Mitt namn är Karin Björk, jag är 24 år och jobbar som styrman för Greenpeace. Greenpeace består av ivriga volontärer med visioner, men också av ambitiösa yrkesmänniskor. Vi kommer från världens alla hörn, var och en med sina skäl och sitt tillvägagångssätt, men med ett gemensamt mål; en grön och fredlig framtid. Jag vill ge en inblick i livet ombord och dela med mig av mina Greenpeace-upplevelser. Hoppas det kan inspirera, eller åtminstone underhålla. 

Karin, Mumbai 2017
Karin, Mumbai 2017

Min hemort är en liten stad på den finska västkusten, rysligt nära kärnkraftverksbygget i Pyhäjoki och mitt i pälsnäringens kluster. Jakobstad var i alla fall en bra stad att växa upp i för en sjöscout och naturvän. 

Naturen och havet fanns alltid nära under uppväxten. Min tio år äldre bror och hans kamratgäng stack då och då ut på seglingsäventyr. Ibland lyckades jag tjata mig till en plats i besättningen, ofta mot löftet att hålla käft och inte vara ivägen. 

Det var ändå inte glasklart att jag skulle bli sjöman, men i brist på bättre idéer valde jag sjömansskolan. Efter första praktiken till sjöss var jag övertygad, detta är mitt yrke.
Sjömanslivet är naturnära och arbetet är både teoretiskt och praktiskt. Trots det var jag osäker, tänk om jag ångrar mig om tio år? De farhågorna rådde min mor bot på “framtiden, äh. Det kan hända du blir överkörd i morgon, gör det du brinner för nu”.

MV Mirva
MV Mirva, Östersjön 

Våren 2017 blev jag utexaminerad sjökapten från Novia i Åbo. 
Under studierna jobbade jag på fartyg som fraktade allt från kalk till spannmål mellan hamnstäderna i Nordeuropa. Jag trivdes, men efter fyra år i samma farvatten var jag redo för nya utmaningar. Jag spanade både på forskningsfartyg och privata yachter. Min CV seglade destinationslöst i cyberrymden, medan jag fortsatte segla i Östersjön. Så en dag ringde telefonen, jag blev erbjuden ett annorlunda jobb.

Jag har alltid varit djurvän och anser att naturen är det värdefullaste vi har. Till sjöss har jag sett hur vi missköter våra hav och det har svidit i ögonen. Men någon Greenpeace-aktivist var jag inte, jag funderade en hel del innan jag tackade ja. Frågorna hopade sig, vad är Greenpeace, vad gör de och blir jag nu aktivist? 

Greenpeacefartyget Esperanza
Esperanza, förtöjd i Algeciras

Sommarmånaderna spenderades i södra Spanien ombord MY Esperanza. Från Algeciras där Medelhavet blir Atlanten i väst till party-ön Ibiza i öst. Kampanjen fokuserade på miljöskyddsområden som olovligt bebyggts. Tillsammans med marinforskare fick vi se Medelhavets natur på nära håll. Det vackra, orörda men också det av turistbranschen förstörda. Den gamla brandbekämpningsbåten charmade mig, dess besättning inspirerade, jag kände mig hemma. Det jag tidigare grubblat över klarnade:
De är människor, var och en unik. De gör inte underverk men de gör något.
Jag är sjöman, men varje dag blir jag mer och mer engagerad, det går inte att låta bli. 

Nu trimmar jag segel på MY Rainbow Warrior, en knop sämre än min styrmanskollega. Det är mitt andra arbetskontrakt för Greenpeace och vi har seglat fartyget från Cypern till Indien. Jag älskar det, det finns bara en orsak till att jag avslutar mitt andra kontrakt lite tidigare än avtalat...

// Karin 
 

(Foton: privata)

Just nu är Karin ombord på vårt fartyg Arctic Sunrise i Antarktis.
Var med och kämpa för ett antarktiskt havsreservat!