Vattenfalls brunkolsgruvor är Sveriges största klimatutmaning och det är tydligt att svenska folket inte accepterar att vårt statliga bolag ökar på sin klimatskadliga verksamhet ännu mer genom att öppna fem nya brunkolsgruvor.

Trots att valrörelsen var fylld av löften kring Vattenfall är boken mer aktuell än någonsin, Vattenfall fortskrider sina planer och 3400 människor riskerar att förlora sina hem. Vattenfall förstör byar och vårt klimat för sin egna kortsiktiga vinning skull. Vi är många som tycker detta är vansinne.

För att uppmärksamma regeringen på detta besökte vi igår Stina Billinger som jobbar med näringsminister Mikael Damberg. Vi lämnade över både de 54 300 underskrifter som vi har samlat in mot Vattenfalls brunkolsplaner och den Bästa boken om Sveriges sämsta idé där folkets åsikter om Vattenfalls brunkolsgruvor är samlade.

Vi hade ett givande möte och hoppas nu att regeringen håller sina vallöften och ser till att stoppa Vattenfalls nya brunkolsgruvorna. Det första steget vore att begära att företaget avstår från investeringsbeslut som är på gång.   

Tack alla ni som hjälpt oss i kampanjen genom att skriva under uppropet och bidra med texter till boken!

Boken går att beställa från Pärspektiv förlag