Den 2 juli gör en rad organisationer gemensam sak i Almedalen och kräver att våra beslutsfattare tar sitt klimatansvar och stoppar ökningen av koldioxid-utsläppen.

Bakom initiativet står: Greenpeace, Världsnaturfonden WWF, Fältbiologerna, Fossil Free Sverige, PUSH Sverige, Naturskyddsföreningen, KlimatAktion, KlimatSverige, Afrikagrupperna, Svenska Kyrkan, Diakonia, Swedwatch, Jordens vänner, Urbergsgruppen, Föräldravrålet, FIAN Sverige, Supermiljöbloggen och Fores.

Människor världen över har tröttnat på att fossilindustrin hotar planetens framtid och hela vår existens. Forskningen är tydlig: utsläppen måste minska och kolet och oljan stanna i marken, om vi ska ha en chans att stoppa klimatförändringarna. Vi måste börja bygga ett hållbart samhälle.

keep it in the ground

I december är det dags för nästa stora klimatmöte. Våra makthavare kommer att bege sig till till Paris för att fatta avgörande beslut om vårt klimat och vår framtid. Vi måste kräva att de åker dit och tar sitt ansvar.

Genom att gå samman kan vi skydda människor och miljö mot fossilindustrins kortsiktiga vinstintressen.

KEEP IT IN THE GROUND!

Almedalen, torsdag den 2 juli, kl 17.00 på Stora torget:

  • Vi vill ha systemförändring – ett hållbart samhälle.
  • Vi vill att de fossila resurserna ska stanna i marken.
  • Vi vill att Sverige, alla svenska aktörer och företag, tar ansvar och aktivt arbetar för att hålla de fossila resurserna i marken.
  • Vi vill att Sverige, alla svenska aktörer och företag, slutar finansiera klimatförstörelse.
  • Vi vill ha en energiomställning till ett hållbart, smart, resurseffektivt och helt förnybart energisystem.

Ta med alla du känner och kom med oss!

Vi samlas 17.00 på Stora torget i Visby. I en färgsprakande samling fylld av hopp och mångfald går vi genom Visby och visar den samlade makteliten i Sverige: politiker, företag och intresseorganisationer, att vi kräver att fossilenergin ska stanna i marken! Demon avslutas 18.00 i Almedalensparken och en fest för framtiden tar sedan vid på Miljöaktuellts mingel.

Vi behöver din hjälp att sprida evenemanget

Även om du inte kan komma till Visby så kan du hjälpa oss att få så stor spridning på evenemanget som möjligt. Bjud in alla du känner på Facebook, dela och sprid det i sociala medier!

pepp och prepp