Regeringens beslut i Vattenfallaffären närmar sig med stormsteg och det är inte bara i Sverige människor mobiliserar för att lämna kolet i marken.

Vattenfall vill sälja sin brunkolsverksamhet i Tyskland till tjeckiska EPH. Om affären godkänns av regeringen skulle det få katastrofala följder för klimatet. Fler och fler har insett allvaret och världens ögon riktas nu mot Sverige. Massiva protester  i Tyskland i början av maj och debattartiklar från ledande personer i den internationella miljörörelsen i The Guardian och från klimatforskare i Dagens Industri visar hur avgörande denna frågan är.

I helgen anordnades manifestationer i Stockholm och Malmö mot den planerade brunkolsförsäljningen. Den senaste tiden har också ett antal besök på svenska ambassader och konsulat genomförts världen över, alla med samma tydliga budskap till regeringen. Sveriges rykte står på spel, nu är det dags för regeringen Löfven att agera! 

Hjälp regeringen att fatta rätt beslut, skicka ett mejl med de bästa argumenten FÖR (?!) eller emot en brunkolsförsäljning.

 Manifestation på Sergels torg i Stockholm i fredags.
 

Sittprotest i Malmö.

 Svenska ambassaden i Norge får påhälsning.

 

Miljöaktivister besöker ambassaden i Polen och passar på att gratulera Sverige på nationaldagen.

Hos Sveriges ständiga representation i Luxemburg.
 

Svenska ambassaden i Prag.

Rumänien vill inte heller att Vattenfalls brunkol ska grävas upp.

Miljöaktivister skickar en hälsning från ambassaden i Italien.


 

Protest utanför ambassaden i Finland.

I Berlin vill man också att kolet ska få ligga. 

Möte med svenska ambassadören i Indien.


Svenska ambassadören i Danmark får en hälsning från Greenpeace.