Den första riktigt varma vårdagen var det karneval för Amazonas på Stockholms gator. Brasilianska sambatrummor ljöd från slagverksensemblen Yakumbé och satte många stela höfter i gungning. Några höfter som däremot inte var särskilt stela satt på de tre sambadansöserna Aia, Casette och Soila från Klubb Sambaía. De dansade så svetten rann och tårna blödde.

Men varför detta ståhej?

Jo, Amazonas regnskog är hotad! Brasiliens president Dilma har fram till den 25 maj på sig att lägga in sitt veto mot en ny och betydligt sämre skogslag. Lagförändringen kommer innebära att Brasilien inte har en chans att nå sina klimatmål och en areal stor som Storbitannien, kryllande av unikt djur och växtliv, kommer gå förlorade. Nästan 80% av befolkningen i Brasilien vill inte ha denna lag. Men de behöver din röst för att stoppa detta vansinne!

Dessutom är det fullständigt onödigt att hugga ner denna skog. Det finns tillräckligt med områden redan som är skövlade samt avsatta för odling och betesmark till kreatur. Dessa områden räcker för att den ekonomiska utvecklingen ska kunna fortsätta i dessa länder. Anledning till att de inte används är att det inte ger samma extra inkomst som när man dessutom hugger ner träd. Vi samlar också in namnunderskrifter i Brasilien för en ny bättre lag som ska stoppa skövlingen. Du kan använda vårt onlineverktyg Brazilian Friend Finder för att sprida budskapet till de som berörs mest!