Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Läs mer

Greenpeace Sverige firar kvinnodagen - Läs mer om Sandra!

Artikel - 6 mars, 2018
_______________________________________________________________________________________

 

Sandra_IWD

Titel
Arbetar som volontärkoordinator, Greenpeace Sverige

Hur länge har du arbetat på Greenpeace?
Jag har arbetat heltid på Greenpeace kontor i Stockholm i snart 2 år, men har varit volontär och aktivist sedan 2009.

Vad gör du på Greenpeace?
Jag jobbar med att möjliggöra och underlätta för människor som vill engagera sig i vår organisation genom att ta steget att bli volontärer för Greenpeace. Men jag är också aktivist och klättrare och har deltagit i flera aktioner för att uppmärksamma och stoppa miljöbrott runt om i världen.

Varför Greenpeace?
För att det är en fantastisk, global miljöorganisation som går från ord till handling för att göra skillnad i världen. Jag känner mig oerhört privilegierad och inspirerad av att arbeta med fantastiska volontärer och aktivister som ägnar sin fritid åt att på olika sätt kämpa för en bättre och mer hållbar värld. Utan människor som dem skulle vi aldrig kunna nå den förändring som vi så väl behöver.

Stoltaste stund
En av mina stoltaste stunder var när jag i London, tillsammans med 5 andra kvinnor, klättrade upp för västeuropas högsta byggnad -“the Shard”- för att protestera mot oljebolaget Shells borrningar i Arktis.

Tips till unga kvinnor som vill förändra?
Våga tro på dig själv och din förmåga att göra skillnad! Låt aldrig någon säga åt dig att du som ensam person inte kan förändra hur världen ser ut. Ditt engagemang är viktigt och du behövs i kampen för en bättre värld!

Så blir du volontär på Greenpeace:
http://www.greenpeace.org/sweden/se/agera/bli-frivillig/