Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Läs mer

Lego visar vägen

- tar fram en ny strategi för sina förpackningar

Artikel - 11 augusti, 2011
Över en miljon människor har sett videon där Ken gör slut med Barbie, på grund av hennes skövlarvanor (Företaget Mattel förpackar bland annat Barbiedockor i papper som kommer från skövlad regnskog). Vår undersökning visade att även Hasbro, Lego och Disney förpackar sina produkter i papper som kommer från den indonesiska regnskogen.

Lego visar vägenMen leksakstillverkare behöver inte köpa pappersmassa från företag som skövlar regnskog, och där visar Lego vägen genom att ta fram en ny strategi för sina förpackningar, som innebär

- Minskning av den totala mängden emballage som används för varje produkt.

- Ökad andel återvunnet papper.

- Inget samarbete med leverantörer som bidrar till regnskogsskövling. Därmed kommer Asian Pulp and Paper, APP, inte längre att tillhöra deras leverantörer.

Vi bad företagen vidta följande enkla åtgärder:

1.  Genast sluta köpa papper från Asian Pulp and Paper – det värsta skövlarföretaget i Indonesien – och från alla företag associerade med dem.

2.  Att inte köpa produkter från APP förrän de verkligen ändrar sitt beteende och skyddar den indonesiska regnskogen, den biologiska mångfalden och visar respekt för skogsbefolkningens rättigheter.

3. Visa vägen genom att skapa och implementera en ny policy för alla förpackningar, som innebär att man köper hållbara pappersprodukter.

Hasbro (Transformers) Disney och Mattel  - hur ska ni ha det?

Skriv till Mattel

Ämnen