Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Läs mer

Regeringen sumpar chansen att tillföra Vattenfall grön kompetens

Artikel - 20 maj, 2011
Regeringen har valt att nominera Lars G Nordström till ny styrelseordförande för Vattenfall. Vi har istället nominerat Martina Krüger, med lång erfarenhet av energi- och klimatfrågor, till styrelseordförande. Regeringens styrning av Vattenfall präglas tyvärr av både dåligt ägarskap och dåligt ledarskap. Finansmarknadsminister Peter Norman sumpar chansen att tillföra Vattenfalls ledning ny kompetens om den gröna energiomställningen.

I  flera år har regeringen låtit Vattenfall göra stora felinvesteringar i kol- och kärnkraft. För ett par dagar sedan framkom det att två av Vattenfalls kärnkraftverk i Tyskland har så låg säkerhet att de antagligen inte ska få bedrivas mer. Och det är svenska folket som får betala notan för felinvesteringarna.

Kan en styrelseordförande utan erfarenhet och kunskap om den gröna energiomställningen kan fatta de rätta strategiska besluten för Vattenfalls framtid?

Med Martina Krüger som styrelseordförande skulle Vattenfall satsa på att bli ett av de ledande bolagen för den gröna energiomställningen – ge ditt stöd till Martina!

Beslutet om vem som ska bli Vattenfalls nya styrelseordförande fattas på Vattenfalls extrastämma den 14 juni.