Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Läs mer

Var med i världens längsta klimatperformance!

Artikel - 23 oktober, 2015
Den 9 november börjar något vi tycker är ganska fantastiskt: en stafett som kommer att räcka från Kiruna ända till Paris, dag och natt. Och DU kan vara med!Det är världens längsta klimatperformance, kultursveriges största satsning för att visa på människors engagemang, hopp och oro inför klimattoppmötet i Paris nu i december.

Stafetten som kallas ”Run for Your life” är en klimatmanifestation i riksteaterns regi och vi på Greenpeace tycker det är toppen att också kulturlivet i Sverige nu så tydligt är engagerade i klimatfrågan.

Du kan delta på flera sätt:

  • Anmäl dig som bärare av stafettpinnen
  • Spring med!
  • Gör något kul längs vägen för att peppa de som springer!

Det ska bli spännande att se vad som händer längs vägen!

Stafetten, som även kommer livesändas på webben, kommer att pågå dygnet runt i 20 dagar tills den kommer fram till Paris. Den är indelad i omkring 1000 sträckor på drygt 4 km. Hundratals har redan anmält sig och är klara att springa men fortfarande saknar projektet en del löpare och reserver.

Vi hoppas att alla som är del i Greenpeace-nätverket nu kan hjälpa till att fylla de sista sträckorna och göra detta till en stark och fin upptakt till det så avgörande klimatmötet i Paris.

För att anmäla dig som löpare går du in här

Här går det att se vilka platser i Sverige som behöver vår hjälp

Förutom de ca 1000 löpare som väljs ut för att bära ”staffettpinnen” (som enligt rykten kommer vara en mystisk sten från Sápmi) är tanken att alla som vill stödja de som springer fritt kan springa med på de sträckor de kan. Tänk som i Forrest Gump – fast med ett verkligt syfte.

Det ska bli spännande att se vad som händer längs vägen! Ju fler som är med desto mer fantastiskt kommer det bli! Gör det i grupp, med dina grannar, ditt jobb eller solo. Tänkt speciellt på de alla de tappra som kommer springa sina sträckor klockan 4 på morgonen genom mörka skogar - de kommer behöva allt stöd och pepp de kan få. Du som inte gillar att springa kanske vill lysa upp vägen med en lykta och värma frusna löpare med hejarop? I städerna ser vi framför oss att löparna bärs fram av en entusiastisk klimatkarneval!

Här kan du se vilka städer stafetten kommer att passera och ungefärlig tidpunkt