Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Läs mer

Vi vann! Facebook ”gillar” förnybar energi

Artikel - 15 december, 2011
Två år efter att vi lanserade kampanjen ”Unfriend Coal” och krävde att Facebook skulle gå över till förnybar energi, meddelar nätjätten att målsättningen nu är att driva all verksamhet med förnybar energi. Fler än 700 000 människor världen engagerade sig i kampanjen.

Greenpeace och Facebook inleder dessutom ett samarbete för att uppmuntra fler att satsa på förnybar energi och energieffektiviseringar. 

Vi gjorde det tillsammans

Grattis och ett varmt tack till alla er som mejlade, twittrade, facebookade och spred informationen på andra sätt!  Ett fint exempel på engagemang är filmen som gjordes av volontärer och filmades utanför vårt kontor i Stockholm.  

 

  • Hela 700 000 online-aktivister uppmanade Facebook att driva sina serverhallar med förnybar energi istället för kol. 
  • Bilder, humor, namninsamlingar, videor, musik och dans, ja till och med ett luftskepp var inblandat i kampanjarbetet. 
  • Vi satte världsrekord i flest kommenterar på ett Facebook-inlägg under en dag. 


Ett varmt tack till alla er som genom att bidra med en gåva gör arbetet möjligt!

Vi vill också tacka alla de på Facebook  som bestämde sig för att höja ribban för andra företag inom IT-branschen såsom Apple, IBM, Microsoft och Twitter. 

Det är härligt att få säga att vi avslutar”Unfriend Coal”-kampanjen idag. Men vi kommer att fortsätta att arbeta för att resten av IT-sektorn ska bli grönare.

IT-industrins behov av energi ökar kraftigt. Genom att lämna kolkraften och gå över till förnybar energi kan Facebook minska sin klimatpåverkan väsentligt.

Tillväxttakten tyder på att datacenter och telecom-nätverk år 2020 kommer att konsumera  mer än tre gånger så mycket energi som idag . Det är mer än Frankrike, Tyskland, Kanada och Brasilien tillsammans förbrukar.  

Vårt arbete finansieras  med hjälp av stöd från privatpersoner som du – ge gärna en gåva idag, eller varför inte bidra till en grönare jul i år?

Läs hela överenskommelsen mellan Greenpeace och Facebook  
Här hittar du en översikt över  ”Unfriend Coal”-kampanjen på engelska