Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Läs mer

All andledning till oro när SKI beslutar att tillåta återstart av Forsmark

Artikel - 28 september, 2006
Problemet i Forsmarks reaktor i juli som ledde till stängningen berodde på ett dolt fel. När nu SKI ger tillstånd till återstart av Forsmark, så ställer vi oss frågan: hur många fler dolda fel finns det?

Kärnkraftverket i Forsmark drabbades i juli 2006 av en allvarlig incident som i värsta fall hade kunnat leda till en härdsmälta.

SKI, 28 september:
"Statens kärnkraftinspektion, SKI, har idag beslutat medge återstart för reaktorerna Forsmark 1 och 2. Myndigheten kräver dock fortsatta insatser från ledningen i Forsmark för att förbättra säkerhetskulturen i anläggningen. SKI önskar också få redovisat de direktiv som ägarna genom styrelsen ger till FKA:s VD om avvägningen mellan drift och säkerhet."

Vi är djupt oroade över beslutet att tillåta återstart av Forsmark. Kärnkraften är osäker och som vi har sett är vårt beroende av kärnkraft också ett hot mot en säker elförsörning. För att kunna ställa om till ett hållbart och säkert energisystem, gäller det att stänga kärnkraftsverken på ett kontrollerat sätt så snabbt som möjligt.

Läs rapporten: Ett nordiskt energiscenario - Greenpeace modell för en hållbar energiutveckling i Norden (på danska)

Läs mer: Lösningar på energifrågan

Läs mer om kärnkraften

Ämnen
Taggar