Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Läs mer

Greenpeace stänger alla BP:s tankställen i London

Artikel - 27 juli, 2010
Samma dag som BP öser guld över den avgående vd:n Tony Hayward och redovisar miljardförluster har Greenpeace-aktivister stängt företagets alla bensinstationer i centrala London, 46 stycken. Tankställena har fått skyltar med texten ”Closed. Moving beyond petroleum”.

Greenpeace-aktivister stänger BPs alla bensinstationer i centrala London, 46 stycken. Tankställena har fått skyltar med texten ”Closed. Moving beyond petroleum”.

Share

-BP:s nye chef Bob Dudley måste skrinlägga företagets planer på riskabla djuphavsborrningar i Libyen och Arktis, där konsekvenserna av en olycka kan bli ännu mer katastrofala än i Mexikanska golfen, säger Greenpeaces internationella generalsekreterare Kumi Naidoo.

Chefsbytet är en möjlighet för BP att kapa banden till det förflutna på mer än ett sätt. Det är dags att företaget börjar tänka långsiktigt och satsar på nya energiformer i stället för att fortsätta den desperata jakten på jordens sista oljedroppar.

De 46 tankställena stängdes av små grupper av aktivister som tryckte på varje stations stoppknapp samtidigt. På ett av tankställena bytte aktivisterna också ut BP:s logotyp med en stigande sol mot en bild där loggan sjunker ner i en pöl av olja.

Taggar