Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Läs mer

Happy Ranger anlände till Raumo med de åtta Greenpeaceaktivisterna ombord

Artikel - 18 november, 2009
Aktivisterna till Maud om nya reaktorer: Gör inte om Finlands misstag - Centerns kärnkraftskramande kan bli dyrt för skattebetalarna

Klockan 12.45 på onsdagen anlände fartyget Happy Ranger med de åtta Greenpeaceaktivisterna ombord till Raumo norr om Åbo. Fyra av de åtta aktivisterna har nu protesterat mot ny nordisk kärnkraft i två dygn ombord, sedan de bordade kärnkraftstransportern mellan Rödby och Puttgarden i södra Östersjön.

När Happy Ranger närmade sig hamnen i Raumo, som ligger intill reaktorbygget Olkiluoto 3, omringade besättningen aktivisterna och de finska myndigheterna har spärrat av hela hamnområdet. Varken allmänhet eller media släpps in.

- Vi vill att den här aktionen får de svenska politikerna att vakna. Med sitt ja till kärnkraft har Maud Olofsson har valt en väg som kan bli mycket farlig, både för miljön och ekonomin, säger Ludvig Tillman, talesperson i klimat- och energifrågor på Greenpeace.

Beslutet att bygga den nya kärnreaktorn Olkiluoto 3 har totalt misslyckats att leverera det som kärnkraftsindustrin lovade Finlands folkvalda. En genomgång punkt för punkt hittar ni här.

Läs mer

 

Ämnen
Taggar