Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Läs mer

Ingen ny olja i Arktis!

Esperanza konfronterar oljebolag

Artikel - 24 augusti, 2010
Cairn Energy och Stena: avsluta borrningarna och undvik risken att bli Grönlands BP! Tillsammans med det svenska företaget Stena borrar det brittiska oljebolaget Cairn Energy för närvarande i havsbottnen utanför den grönländska västkusten i ett område känt som ”isbergsallén”. Vårt fartyg Esperanza protesterar mot de pågående djuphavsborrningarna. Om Cairn lyckas hitta olja kan det vara startskottet till en omfattande oljejakt.

RIB framför Sten Dons oljeborrtorn.


Go beyond oil from Greenpeace UK on Vimeo.

Oljeborrning i Arktis är både ett stort hot mot den unika arktiska miljön och ett hån mot alla försök att minska effekterna av klimatförändringarna. Det sista Arktis behöver är en oljekatastrof.  Svenska företag borde agera mer ansvarsfullt efter BP:s oljeutsläpp i Mexikanska golfen

Svenske Victor Rask bloggar från EsperanzaVictor Rask  

Fler foton från Esperanza laddas upp direkt från skeppet på twitpic

Därför måste vi skydda Arktis

Debattartikel i Aftonbladet

Nästa år tar Sverige över ordförandeskapet i Arktiska rådet. Den rödgröna koalitionen har enats om att verka för att Arktis ska bli fredat från mänsklig exploatering, medan alliansen inte har gjort några sådana utfästelser.

Så länge det finns ansvarslösa företag, som Stena  som inte drar sig för att borra efter olja i extrema miljöer behöver vi politiker som agerar.

Mejla Cairn Energys VD Bill Gammell

Hjälp oss stoppa oljeborrning i Arktis.

Stöd oss!

Ge en gåva idag.

Taggar